GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διεργασίες για έξοδο του ΔΝΤ από το πρόγραμμα

Ζεσταίνεται για τα καλά το σενάριο για έξοδο του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασ...

Ζεσταίνεται για τα καλά το σενάριο για έξοδο του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για το θέμα αυτό σε ανώτατο επίπεδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές που μίλησαν αποκλειστικά στη Realnews, η πιθανότητα το ΔΝΤ να βρεθεί εκτός προγράμματος τις επόμενες βδομάδες έχει φτάσει στο 95%.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μάλιστα, έχουν ήδη γίνει συζητήσεις ανάμεσα στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με αντικείμενο την εξαγορά των 11 δισ., με τα οποία συμμετέχει ακόμα το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, με χρήματα από τα υπολειπόμενα 25 δισ. του ESM.
Την ίδια εκτίμηση έχουν διαμορφώσει και τα κορυφαία στελέχη της ομάδας διαπραγμάτευσης της Αθήνας, με την κυβέρνηση να ενδιαφέρεται πολύ να αποχωρήσει το ΔΝΤ. Και αυτό γιατί έχει την προσδοκία ότι, αν όντως φύγει, η διαπραγμάτευση με τον ESM θα αποκτήσει σαφώς πιο πολιτικό χαρακτήρα, ενώ θα σταματήσει και ο διαρκής φόβος ότι μια πλευρά των δανειστών μπορεί ανά πάσα στιγμή να θέσει ξανά στο τραπέζι παράλογες απαιτήσεις.
Παρότι η αποχώρηση του ΔΝΤ θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθεί μια σημαντική πίεση που ασκείται στη Γερμανία για την αναδιάρθρωση του χρέους, στην κυβέρνηση δεν έχουν καμία βεβαιότητα ότι το Ταμείο δεν θα υποχωρήσει την τελευταία στιγμή στο θέμα αυτό, προκειμένου να αποκομίσει άλλα ανταλλάγματα εις βάρος της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση