GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα σκουπίδια που έχουν "πνίξει" την Αιγιαλεία

Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρεμβαίνει για τα σκουπίδια που έχουν "πνίξει" την Αιγιαλεία. Η Ξένη Δημητρίου διέταξε τις κατά τ...

Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρεμβαίνει για τα σκουπίδια που έχουν "πνίξει" την Αιγιαλεία. Η Ξένη Δημητρίου διέταξε τις κατά τόπους δικαστικές υπηρεσίες να δώσουν εντολή για φιλοξενία 12.000 τόνων σκουπιδιών. Η εντολή αφορά Πάτρα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Αίγιο.
Πρίν λίγες ημέρς ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου είχε προβεί σε αναφορά προς την εισαγγελέα Πατρών, με κοινοποίηση και στις εισαγγελικές αρχές Αιγίου, Μεσολογγίου και Αγρινίου.
Η Εισαγγελική αρχή βασίστηκε στο γεγονός ότι ο Δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στο ότι απειλείται η δημόσια υγεία. Σε περίπτωση που υπάρξει εκ νέου άρνηση, προβλέπεται άσκηση ποινικών διώξεων κατά των υπευθύνων και εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.
Χθες δύο απορριμματοφόρα του Αιγίου προσπάθησαν να ρίξουν σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Φλόκα και εμποδίστηκαν από κατοικους. Στο Αίγιο η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά, ενώ ο ΧΥΤΑ Αιγείρας παραμένει αποκλεισμένος από κατοίκους. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει εκδώσει απόφαση για μεταφορά των σκουπιδιών σε 5 όμορους ΧΥΤΑ, ωστόσο δεν έχει υπογραφει καμία προγραμματική σύμβαση, όπως ο νόμος προβλέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση