GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας: Απαράδεκτη η προσπάθεια απαξίωσης των συναδέλφων

«Είναι αναμφισβήτητο γεγονός, ότι η διαστημική βιομηχανία μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της...

«Είναι αναμφισβήτητο γεγονός, ότι η διαστημική βιομηχανία μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της Ελλάδας και αποτελεί εθνικό στόχο κάθε ανεπτυγμένης χώρας. Όσο πιο σύντομα, οργανωμένα και άρτια εφαρμόσουμε τη στρατηγική μας για το διάστημα, τόσο πιο σύντομα θα δουν τα οφέλη από αυτήν την προσπάθεια οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της χώρας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών.
Η ΕΒΙΔΙΤΕ προσθέτει στην ανακοίνωσή της, ότι «οι τεχνολογίες του διαστήματος προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε όσους τις διαθέτουν, ενώ ο ανταγωνισμός πια σε αυτόν τον τομέα είναι διεθνής και εντεινόμενος, καθώς η παγκόσμια αγορά του διαστήματος ξεπερνά τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια».
«Όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν κάθε συμφέρον να δουν αυτό το όραμα της Ελλάδας του διαστήματος να υλοποιείται προς όφελος του ελληνικού λαού» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
«Η Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών - ΕΒΙΔΙΤΕ από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) υποστήριξε ένθερμα την προσπάθεια αυτή, καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης και ωρίμανσης μιας χώρας στον τομέα του διαστήματος» υπενθυμίζει η Ένωση και επικροτεί «τις οποίες προσπάθειες και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του κλάδου, όπως είναι το πρόγραμμα σχεδίασης και κατασκευής των μικροδορυφόρων στο οποίο η εγχώρια βιομηχανία έχει να προσφέρει πολλαπλά υποσυστήματα και εφαρμογές. Παράλληλα η ΕΒΙΔΙΤΕ σέβεται και εκτιμά απόλυτα τις προσπάθειες των συναδέλφων στο υπουργείο ΨΠΕ που ασχολούνται με την διαχείριση των προγραμμάτων που απορρέουν από την συμμετοχή της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και θεωρεί απαράδεκτη κάθε προσπάθεια απαξίωσης τους».
Τέλος, η ΕΒΙΔΙΤΕ ευχαριστεί τον καθηγητή Στ. Κριμιζή για την γενικότερη συνεισφορά του στην επιστήμη του διαστήματος, «αν και θα ευχόταν περισσότερη έμπρακτη υποστήριξη από την πλευρά του στην επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας, που αποδεδειγμένα βοηθάει όχι μόνο στην έρευνα, αλλά και στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση