GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου θα πρέπει και να την υπερασπιστεί - ΒΙΝΤΕΟ

«Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου θα πρέπει να την υπερασπιστεί» είπε μεταξύ άλλων στη Βουλή ο υπουργό...

«Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου θα πρέπει να την υπερασπιστεί» είπε μεταξύ άλλων στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια και αφού διάβασε την απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, κάλεσε την Βουλή να υιοθετήσει μια εθνική θέση απέναντι στην Τουρκία.
«Ο ελληνικός λαός περιμένει μια εθνική θέση. Μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές αλλά η διαμόρφωση εθνικής θέσης ιδιαίτερα όταν η πατρίδα προκαλείται από κάποιον που έχει ξεκινήσει έναν υβριδικό πόλεμο είναι αναγκαία η εθνική θέση», είπε.
Σχολιάζοντας τη φράση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη ότι υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο, είπε: «Η δήλωση, έγινε μετά την κηδεία του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου, που έπεσε με το Μιράζ εν ώρα υπηρεσίας προασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την εθνική κυριαρχία. Ήρωας σε έναν ακήρυχτο πολεμο εν καιρώ ειρήνης. Αυτός είναι ο ακήρυχτος πόλεμος που περιέγραψε ο κ. Κουβέλης».
«Σε αυτό τον πόλεμο δεν πρέπει να υποκύψουμε. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι Έλληνες και ο ελληνικός λαός. Είμαστε μια ασφαλής και ισχυρή χώρα που βγαίνει από την κρίση. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η ελληνική οικογένεια. Δεν κινδυνεύουν ούτε οι Έλληνες ούτε οι τουρίστες. Ο πόλεμος αυτός γίνεται για να πληγεί η χώρα και σε αυτόν τον πόλεμο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν είναι τουρκικό σήριαλ οι διάφορες ειδήσεις που διαρρέονται μέσω μπλογκ που πολλές φορές μεταφέρονται ως πραγματικές ειδήσεις από τα κανάλια πρώτης γραμμής. Πρόκειται για ψευδή σενάρια που δεν υπάρχουν ποτέ» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.
Σχετικά με το περιστατικό της ύψωσης της σημαίας από νεαρούς σε βραχονησίδες στο σύμπλεγμα των Φούρνων ο κ. Καμμένος είπε: «Ο όρκος που δίνουν οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες είναι να φυλάττουν τις σημαίες και αυτό πράττει ο ελληνικός στρατός και οι Έλληνες πολίτες. Όμως εκείνος που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου θα πρέπει να την υπερασπιστεί. Να το ξέρετε ότι θα σας καλέσουμε να την υπερασπιστείτε. Και θα σας δώσουμε και δυο G3 να την υπερασπιστείτε».
«Βεβαίως και σε κάθε ελληνική νησί μπορούμε να βάλουμε μια σημαία. Όμως η σημαία είναι σύμβολο και η προβολή σημαίας είναι ισχυρή πράξη επιβολής εθνικής κυριαρχίας. Όταν λοιπόν την τοποθετεί κάποιος κάπου, πρέπει να διασφαλίσει ότι ο ίδιος ή με ενημερωμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις θα την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι τέλους.
Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας δια της προβολής του συμβόλου της εθνικής κυριαρχίας είναι πράξη για την οποία είναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει τη δυνατότητα στην συνέχεια να την στηρίξει. Οι προβλεπόμενες σημαίες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, έχουν μπει εκεί που πρέπει να μπουν και τις υπερασπιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας. Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης. Τα νησιά και η εθνική τους κυριαρχία περιγράφονται στις διεθνείς συνθήκες», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση