GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία: Καταδίκη στρατηγών των καραμπινιέρων και πρώην συνεργάτη του Μπερλουσκόνι για επαφές με τη μαφία

Το κακουργιοδικείο του Παλέρμο καταδίκασε σε 32, συνολικά, χρόνια φυλάκισης, τρεις πρώην στρατηγούς των καραμπινιέρων και σε 12 χρ...

Το κακουργιοδικείο του Παλέρμο καταδίκασε σε 32, συνολικά, χρόνια φυλάκισης, τρεις πρώην στρατηγούς των καραμπινιέρων και σε 12 χρόνια τον πρώην γερουσιαστή της Φόρτα Ιτάλια Μαρτσέλλο Ντελλ' Ούτρι, για διαπραγμάτευση του ιταλικού κράτους με την μαφία, κατά την περίοδο 1992-1994.

Πρόκειται για τη χρονική περίοδο κατά την οποία η Κόζα Νόστρα δολοφόνησε δυο κορυφαίους δικαστικούς στην Σικελία (τον Τζοβάννι Φαλκόνε και τον Πάολο Μπορσελίνο) και τοποθέτησε βόμβες σε κεντρικά σημεία της Ρώμης, του Μιλάνου και της Φλωρεντίας.

Κύριος στόχος της μαφίας ήταν η αναθεώρηση των αυστηρών συνθηκών απομόνωσης υπό τις οποίες κρατούνταν οι νονοί στα ιταλικά σωφρονιστικά ιδρύματα, αλλά και η επίσημη αναγνώρισή της από το ιταλικό κράτος.

Με την απόφασή τους, οι δικαστές του Παλέρμο αποφάνθηκαν ότι οι τρεις στρατηγοί και ο Μαρτσέλλο Ντελλ΄Ούτρι (από τους στενότερους συνεργάτες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι) πήραν μέρος στη διαπραγμάτευση αυτή, και στο τέλος, λειτούργησαν, ουσιαστικά, σαν «μεγάφωνο» για τα αιτήματα του οργανωμένου εγκλήματος.

Την περίοδο δραστηριοποίησης του Ντελλ΄Ούτρι, πρωθυπουργός ήταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και πολλοί σχολιαστές αλλά και πολιτικοί του αντίπαλοι τώρα υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνησή του δεν κατήγγειλε ποτέ τις πιέσεις της σικελικής Κόζα Νόστρα.

Σε 90 ημέρες πρόκειται να γίνει αναλυτικά γνωστή η αιτιολογία της δικαστικής απόφασης που εκδόθηκε σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση