GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποψήφιος απέναντι στον Ερντογάν ο άνθρωπος που ζητεί πόλεμο με την Ελλάδα για τα νησιά του Αιγαίου;

Απομένουν 65 μέρες από τις κάλπες στην Τουρκία και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιος θα είναι ο υπο...

Απομένουν 65 μέρες από τις κάλπες στην Τουρκία και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιος θα είναι ο υποψήφιος απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, γνωστοί και ως κεμαλιστές, δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποιος θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Ο νυν αρχηγός, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε στη Hurriyet ότι το κόμμα του θα αποφασίσει το συντομότερο για το ποιος θα είναι υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές, λέγοντας μάλιστα ότι η λίστα δεν ξεπερνά τα 3-5 άτομα. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου άφησε να εννοηθεί στην εφημερίδα ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.
Και αυτά τη στιγμή που ο αντιπρόεδρος του CHP, Οζτούρκ Γιλμάζ έκανε γνωστή την υποψηφιότητα του για τη θέση, σε περίπτωση που ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του χρίσματος.
Ο Οζτούρκ Γιλμάζ είναι υπερεθνικιστής και έχει πει χίλια μύρια για την Ελλάδα. Είναι αυτός που έχει εντάξει στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την αμφισβήτηση των νησιών του Αιγαίου και έχει κάνει... σημαία του τη διεκδίκηση από την Ελλάδα των …“χαμένων νησιών”. Πρόσφατα, μάλιστα, είχε δηλώσει ότι «όσο εσείς δεν λέτε τίποτα για την κατάληψη αυτών των νησιών, η κατάληψη συνεχίζεται. Εδώ υπάρχει κατάληψη και δεν μπορεί να διαβιβάσετε ούτε μία ρηματική διακοίνωση. Όλοι ξέρουν ότι δεν μπορεί να λυθεί τίποτα με τις διερευνητικές συνομιλίες. Τότε τι πρέπει να κάνουμε; Λέτε “εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν το βάλουμε στην ατζέντα, τότε αρχίζει πόλεμος”. Εσείς τα βάζετε με τη Ρωσία, την Ε.Ε. και φοβάστε την Ελλάδα; Κανείς δεν θέλει πόλεμο και η Ελλάδα δεν θα τολμήσει να πολεμήσει με εσάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση