GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα "έσπασαν" στην Πρέβεζα- Οι πιστοί αναβίωσαν το ...εκκωφαντικό έθιμο- ΒΙΝΤΕΟ

Με... εκκωφαντικό τρόπο γιόρτασε το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης σήμερα το πρωί η Πρέβεζα, αναβιώνοντας με επιτυχία το έθ...

Με... εκκωφαντικό τρόπο γιόρτασε το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης σήμερα το πρωί η Πρέβεζα, αναβιώνοντας με επιτυχία το έθιμο με το σπάσιμο των πήλινων στο Σαϊτάν Παζάρ και στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε τόσο στο γραφικό στενό όσο και στην κεντρική αγορά και στις 10:00, αφού ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Αγίου Χαραλάμπους, δεκάδες πήλινα αντικείμενα έσπασαν στα πλακόστρωτα ενώ κροτίδες έπεσαν στο Σαϊτάν Παζάρ, στέλνοντας το μήνυμα της νίκης της ζωής ενάντια στον θάνατο.

Το ιστορικό κέντρο πλημμύρισε από ντόπιους και επισκέπτες της περιοχής που συμμετείχαν στη γιορτή της πρώτης Ανάστασης, ενώ το ξεχωριστό αυτό έθιμο πλαισίωσε με την παρουσία του το συγκρότημα κρουστών “Κροταλάρτα”.

Πηγή πληροφοριών: atpreveza.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση