GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ για την επιχείρηση στη Συρία: Επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε ότι η επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία συνιστά μια...

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε ότι η επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία συνιστά μια "επιθετική ενέργεια" εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους.

Ο Ρώσος διπλωμάτης σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της επέδειξαν κατάφωρη περιφρόνηση προς το διεθνές δίκαιο, ενώ τα αεροπορικά πλήγματα υπό τις ΗΠΑ απειλούν την προσπάθεια του ΟΗΕ για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στη σύρραξη στη Συρία.

Η Ρωσία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να ψηφίσει, μετά το τέλος της έκτακτης συνεδρίασης των κρατών μελών του σήμερα, επί του ρωσικού σχεδίου απόφασης, το οποίο καταδικάζει τα πλήγματα των χωρών της Δύσης στη Συρία, σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλι Νεμπένζια.

Αυτό το σχέδιο απόφασης, έκτασης πέντε παραγράφων, που δεν έχει πολλές πιθανότητες να συγκεντρώσει τις εννέα ψήφους που απαιτούνται για την έγκρισή του, επισημαίνει τη "βαθιά ανησυχία" απέναντι στην "επίθεση" εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους, η οποία παραβιάζει, σύμφωνα με τη Μόσχα, "το διεθνές δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση