GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ανακοίνωση του Εθνικού για τα επεισόδια στα Σπάτα

Τον σοβαρό προβληματισμό και την έντονη δυσαρέσκεια της εκφράζει η Διοίκηση του Εθνικού Πειραιώς για τα ατυχή γεγονότα που διαδραμ...

Τον σοβαρό προβληματισμό και την έντονη δυσαρέσκεια της εκφράζει η Διοίκηση του Εθνικού Πειραιώς για τα ατυχή γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην ανάπαυλα του εκτός έδρας αγώνα με τον Αήττητο Σπάτων.

"Η χρήση υπέρμετρης βίας από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας κατά φιλάθλων του Εθνικού -κυριολεκτικά δια ασήμαντον αφορμή- αποτελεί λυπηρό φαινόμενο και χρήζει περαιτέρω συλλογικής σκέψης.

Πρόκειται για ένα μεμονωμένο, ανύποπτο και ατυχές περιστατικό φιλάθλου του Εθνικού, που ξεκίνησε από τυχαίο συμβάν στο κυλικείο του γηπέδου με την ακούσια θραύση ενός ποτηριού και που γιγαντώθηκε προκαλώντας την αλόγιστη χρήση βίας εκ μέρους της Αστυνομίας και εξαπλώθηκε άμεσα κατά δεκάδων φιλάθλων, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά μικρής ηλικίας. Διευκρινίζεται πως δεν συμμετείχε σε καμία περίπτωση φίλαθλος της γηπεδούχου, γεγονός που προκαλεί απορίες για το υπέρμετρο της χρήσης βίας πολλών οργάνων της τάξης κατά ενός, καθώς και της ρίψης κροτίδων κρότου-λάμψης κατά πάντων και αδιακρίτως που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον τεσσάρων φίλων του Εθνικού με δεκάδες ράμματα και εγκαύματα σε μια περίπτωση.

Μια αντίδραση εκ μέρους της Αστυνομίας που κανείς δεν περίμενε σε ένα τόσο ήρεμο και αθλητικό κλίμα. Κίνηση η οποία όχι μόνο δεν λειτούργησε κατασταλτικά αλλά αντιθέτως προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση όλων των παρευρισκομένων φιλάθλων που παρατηρούσαν έκπληκτοι να ασκείται άνευ λόγου βία σε όποιον ατυχώς βρισκόταν δίπλα σε όργανα της τάξης" αναφέρει η ανακοίνωση του Εθνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση