GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Νίκος Παπάζογλου

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από τον θάνατο του δημοφιλούς τραγουδιστή Νίκου Παπάζογλου σε ηλικία 63 ετών. Ο Παπάζογλου πέθανε νικη...

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από τον θάνατο του δημοφιλούς τραγουδιστή Νίκου Παπάζογλου σε ηλικία 63 ετών. Ο Παπάζογλου πέθανε νικημένος από τον καρκίνο λίγο καιρό μετά τον θάνατο του συνεργάτη του, Μανώλη Ρασούλη. Τραγική ειρωνεία. Την ίδια ημερομηνία μόλις ένα χρόνο μετά, πεθαίνει άλλος ένας αγαπημένος τραγουδιστής. Ο Δημήτρης Μητροπάνος.
Ο Νίκος Παπάζογλου, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1948 και ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική στα τέλη της δεκαετίας του 60. Εκείνη την περίοδο έγραψε τα πρώτα του τραγούδια ενώ κάποια εξ αυτών τραγουδήθηκαν από τον Πασχάλη. Μάλιστα ο Παπάζογλου τον αντικατέστησε στο μουσικό συγκρότημα Olympians όταν ο τραγουδιστής έκανε τη στρατιωτική του θητεία.
Λίγο μετά φεύγει για τη Γερμανία με το συγκρότημα ZEALOT, ενώ ηχογραφεί κομμάτια στο Μιλάνο. Γυρνάει στην Ελλάδα το 1976 και το 1977 συμμετέχει στην παράσταση «Αχαρνής ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια», γεγονός που τον φέρνει σε επαφή με τους Διονύση Σαββόπουλο και Μανώλη Ρασούλη.
Δυο χρόνια μετά, οι τρεις τους και ο Νίκος Ξυδάκης δημιουργούν αυτό που έμελλε να αφήσει σφραγίδα στη νεοελληνική μουσική σκηνή, το δίσκο «Η εκδίκηση της Γυφτιάς». Μέσα σε αυτόν περιλαμβάνονται τα εξής: «Τρελλή κι αδέσποτη», «Κανείς εδώ δεν τραγουδά» και άλλα έντεκα κομμάτια τα οποία αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν όσο λίγα.
Εκτός από τη φωνή του, άλλο ένα χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν το κόκκινο φουλάρι που φορούσε γύρω από το λαιμό του. Το 1993 διαμόρφωσε το πατρικό σπίτι της μητέρας του, στην παραλία των Νέων Επιβατών,σε μπάρ με το όνομα "Bahçe çiflik", το οποίο λειτούργησε o ίδιος μέχρι περίπου το 2003.
Με πληροφορίες από το Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση