GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ με 21 νεκρούς. Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώ...

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ με 21 νεκρούς.

Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν στην Καμπούλ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας φωτογράφος του AFP και άλλοι τρεις δημοσιογράφοι και να τραυματιστούν ακόμη 27.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στη συνοικία Σας Νταράκ κοντά στα γραφεία της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών (NDS) και ακολούθησε μία δεύτερη έξω από το υπουργείο Αστικής Ανάπτυξης και Εστίας την ώρα που άνθρωποι εισέρχονταν στο κτίριο.

Λίγο αργότερα μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε δίπλα σε δημοσιογράφους που είχαν σπεύσει για να καλύψουν την πρώτη επίθεση, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν αρκετοί φωτοειδησεογράφοι και εικονολήπτες, όπως δήλωσαν στο Reuters αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Σαχ Μάραϊ, επικεφαλής φωτογράφος του AFP στην Καμπούλ σκοτώθηκε από την έκρηξη, όπως επιβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων με ανάρτησή του στο Twitter. Ο Μάραϊ εργαζόταν για το AFP από το 1996 και κάλυψε για το Γαλλικό Πρακτορείο την αμερικανική επέμβαση στο Αφγανιστάν το 2001.

Ένας φωτοειδησεογράφος του Reuters τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα.

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, ο βομβιστής αυτοκτονίας που ευθύνεται για τη δεύτερη επίθεση κατάφερε να διεισδύσει μεταξύ των δημοσιογράφων "κρατώντας μια κάμερα".

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση