GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μοσκοβισί: Πρέπει να επιδιωχθούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις μετά το τέλος του προγράμματος

Την προσοχή στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου έστρεψε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί. Μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης δ...

Την προσοχή στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου έστρεψε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί. Μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης δήλωσε ότι στις 21 Ιουνίου πρέπει να λάβουμε αποφάσεις "που θα μας φέρουν στο τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο".

Τόνισε ακόμη ότι στη σημερινή συνεδρίαση δεν συζητήθηκε το θέμα του χρέους, "καθώς διαπιστώθηκε ότι πρέπει να γίνει περαιτέρω δουλειά". Πρόσθεσε ακόμη ότι "ακούσαμε με ενδιαφέρον τη στρατηγική της κυβέρνησης από τον Ευκλείδη, μένουν μεταρρυθμίσεις που πρέπει να επιδιωχθούν μετά το πρόγραμμα, για να βελτιωθούν οι χρηματοδοτικές συνθήκες".

Αυτή η στρατηγική, υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί, πρέπει να σχεδιαστεί από την ελληνική κυβέρνηση, για τους Έλληνες πολίτες, και να έχει η κυβέρνηση την κυριότητα.

"Είμαστε σε σωστό δρόμο. Το τέλος του προγράμματος θα είναι μια σημαντική στιγμή για την Ευρωζώνη και την Ευρώπη, θα είναι η τελευταία σελίδα στην ιστορία της κρίσης της Ευρωζώνης. Ήρθαμε κοντά στο Grexit, το αποφύγαμε και μαζί χτίσαμε ένα success story για την Ελλάδα", τόνισε.

Ωστόσο, πρόσθεσε, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχίσει και μετά τον Αύγουστο, "γι' αυτό θέλουμε έναν μηχανισμό που να υποστηρίζει αυτή την εφαρμογή, και για να αποκτήσουν εμπιστοσύνη οι αγορές".

Σημείωσε ότι συζητήθηκε αυτός ο μηχανισμός, αλλά διευκρίνισε ότι ο μηχανισμός εποπτείας δεν πρέπει να μοιάζει με παράταση του προγράμματος. "Αυτό δεν είναι στην ατζέντα. Συμφωνούμε όλοι ότι το τέλος είναι στις 21 Ιουνίου".

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση