GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμμένει στη θέση της για την αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια η Φωτίου

Η Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην Επιτροπή που συζητείται το νομοσχέδιο για την αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια, έστειλε το δικό της μ...

Η Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην Επιτροπή που συζητείται το νομοσχέδιο για την αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια, έστειλε το δικό της μήνυμα προς τους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εξαίρεση των ομόφυλων ζευγαριών από την διαδικασία αναδοχής σημαίνει αυτόματα και εξαίρεση των ετερόφυλων ζευγαριών που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. «Για πόσα ομόφυλα ζευγάρια που θα τρέξουν για ένα παιδί, θα εξαιρέσουμε χιλιάδες ετερόφυλα ζευγάρια;» ρώτησε στη συνέχεια η κ. Φωτίου.

Υπέρ της διάταξης τάχθηκε το Ποτάμι. Στον αντίποδα ερωτηματικά προκαλεί η στάση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη καθώς η εισηγήτρια Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι το κόμμα της ναι μεν θα στηρίξει το άρθρο αλλά διατηρεί επιφυλάξεις επί της αρχής και επί των άρθρων.

Οι ΑΝΕΛ εξέφρασαν δύο απόψεις. Από τη μια ο εισηγητής Γιώργος Λαζαρίδης εξέφρασε αντιρρήσεις για την αναδοχή, ενώ στον αντίποδα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν απέκλεισε την υπερψήφισή του. Αρνητική στάση κρατούν στη Νέα Δημοκρατία, με την εισηγήτρια Κατερίνα Μάρκου να τονίζει πως η κοινωνία δεν έχει χωνέψει τέτοιο ζήτημα».

Στην ίδια γραμμή και το ΚΚΕ με τον εισηγητή Μανώλη Συντυχάκη να υπογραμμίζει ότι «αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια δεν θα πρέπει να προβλέπεται γιατί αποτελεί βήμα για την υιοθεσία παιδιών» υποστήριξε. Τέλος κατά τάσσεται η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση