GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ραντεβού στη Σόφια: Στην τελική ευθεία το σχέδιο για το χρέος

Στην τελική ευθεία για το ραντεβού της 27ης Απριλίου, στη Σόφια, μπαίνουν ευρωπαϊκοί θεσμοί, κυβερνήσεις και ελληνικές Αρχές, προσπαθώντα...

Στην τελική ευθεία για το ραντεβού της 27ης Απριλίου, στη Σόφια, μπαίνουν ευρωπαϊκοί θεσμοί, κυβερνήσεις και ελληνικές Αρχές, προσπαθώντας από τη μία να συγγράψουν το «ολιστικό πρόγραμμα αναπτυξιακής στρατηγικής» και από την άλλη να κλείσουν τη συμφωνία για το χρέος και να βάλουν τις βάσεις για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης.
Κοινοτικές πηγές, που τις τελευταίες εβδομάδες δουλεύουν υπερωριακά και προφανώς δεν θα σταματήσουν στο διάστημα 1-8 Απριλίου (εβραϊκό, καθολικό και ορθόδοξο Πάσχα) μιλάνε στη Realnews ήδη για «παζλ», του οποίου τα κομμάτια θα πρέπει να πέσουν στο τραπέζι «όλα μαζί», συνειδητοποιώντας ξανά και ξανά το πόσο σφιχτές είναι οι σχετικές προθεσμίες.
Οι πλέον οργανωτικοί ήδη έχουν αρχίσει και μετράνε ανάποδα από τις 20 Αυγούστου θέτοντας τα συγκεκριμένα χρονικά ορόσημα: 20 Αυγούστου έξοδος, 12 Ιουλίου εφαρμογή ή απόφαση εφαρμογής τμήματος μέτρων μείωσης χρέους, 21 Ιουνίου ολοκλήρωση 4ης αξιολόγησης, 24 Μαΐου έγκριση του ελληνικού προγράμματος στρατηγικής και καθορισμός μεθόδου επιτήρησης μετά το πρόγραμμα, 27 Απριλίου παρουσίαση του ελληνικού προγράμματος στρατηγικής και πρώτη συζήτηση επί σχεδίου απόφασης για το χρέος.
Μετρώντας και πάλι ανάποδα και με υπόθεση εργασίας ότι η 4η αξιολόγηση (88 προαπαιτούμενα) δεν θα αποτελέσει πρόβλημα όσο δύσκολη και αν είναι, δύο ομάδες εργάζονται ήδη παράλληλα: η πρώτη με επικεφαλής τον Ντέκλαν Κοστέλο, επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα, που εργάζεται για τα προαπαιτούμενα και τροφοδοτεί το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών με πληροφορίες και στοιχεία για το ελληνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα και μια δεύτερη υπό τον πρόεδρο του EWG, Χανς Φάιλμπριφ, που προσπαθεί να συγκεράσει τις απόψεις των κρατών-μελών για τις μεθόδους ελάφρυνσης χρέους και μελλοντικής επιτήρησης. Οι δύο ομάδες εργάζονται παράλληλα και συνδετικός κρίκος των δύο είναι ως επί το πλείστον ο Νίκολα Τζιαμαρόλι του ESM.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση