GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Βενεζουέλας-Παναμά: Ανεστάλησαν όλες οι οικονομικές τους σχέσεις

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανέστειλε τη Μεγάλη Παρασκευή όλες τις οικονομικές σχέσεις με τον Παναμά για 90 ημέρες, εξωθώντας την ...

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανέστειλε τη Μεγάλη Παρασκευή όλες τις οικονομικές σχέσεις με τον Παναμά για 90 ημέρες, εξωθώντας την αεροπορική εταιρεία Copa της χώρας αυτής να ακυρώσει όλες τις πτήσεις της προς και από τη χώρα.

Η αναστολή των οικονομικών συναλλαγών, που επιβλήθηκε με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης, αφορά 42 εταιρείες του Παναμά και 22 πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Χουάν Κάρλος Βαρέλα.

Η Βενεζουέλα κατηγορεί τον Παναμά ότι πλήττει την οικονομία της επιδιδόμενη σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η κατηγορία ακολούθησε την απόφαση των αρχών του Παναμά να προσθέσουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στον κατάλογο των προσώπων που κατηγορεί για το ίδιο ποινικό αδίκημα.

Οι δύο κυβερνήσεις ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους.

«Η μπολιβαριανή κυβέρνηση απορρίπτει την απαράδεκτη επίθεση της αντιδημοφιλούς και διεφθαρμένης κυβέρνησης του προέδρου Χουάν Κάρλος Βαρέλα», έγραψε ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Τάρεκ Ελ Αϊσάμι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η κίνηση οδήγησε στην ακύρωση των πτήσεων της Copa στη Βενεζουέλα. Ο αερομεταφορέας ήταν ένας από τους λιγοστούς που συνέχιζαν τις πτήσεις προς τη χώρα, η οποία βιώνει βαθιά οικονομική κρίση. Η εταιρεία δεσμεύθηκε να αποζημιώσει τους επιβάτες οι πτήσεις των οποίων ακυρώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση