GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νικαράγουα... στο στόχαστρο των ΗΠΑ

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Η αμερικάνικη CIA με τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποίησε εναντίον του...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Η αμερικάνικη CIA με τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποίησε εναντίον του...
Μαδούρο στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία και του Μοράλες στη Βολιβία, τώρα επιτίθεται στη Νικαράγουα των Σαντινίστας.
Ομάδες νεαρών με κουκούλες οργανωμένες από τη δεξιά και χρησιμοποιώντας μπαζούκας και μολότοφ πυρπόλησαν ένα πανεπιστημιακό κέντρο, δολοφονώντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας άλλους 28. Πυρπόλησαν το Υπουργείο Νεολαίας, μια Λαϊκή Κομούνα και πολιόρκησαν ένα νοσοκομείο.
Η δημόσια "αιτιολογία" αυτής της "νέας εξέγερσης" με βάση την παλιά συνταγή των ΗΠΑ είναι η αλλαγή στα ποσοστά εισφοράς-κρατήσεις προς το ταμείο των συνταξιούχων, που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να συνεισφέρουν 3%, ενώ τους εργαζόμενους 1%.
Εδώ αναλαμβάνουν ρόλο οι "εξεγερμένοι" εκδημοκρατιστές και τα ΜΜΕ της δημοσιογραφικής πορνείας, μεταφέροντας σ' όλο τον πλανήτη τις ειδήσεις: "Φοιτητές του κινήματος ειρήνης διαδηλώνουν στις πλατείες και τους δρόμους εναντίον του τυράννου προέδρου"...
Φυσικά "διαφεύγει" στα διεθνή ΜΜΕ να επισημάνουν πως οι "φοιτητές του ειρηνιστικού κινήματος" που αγωνίζονται για "δημοκρατία" είναι εξοπλισμένοι με μπαζούκας.
Η δημοσιογραφική πορνεία, αρχής γενομένης από εκείνη της Νικαράγουας όπου τα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ είναι στα χέρια της ολιγαρχίας, μεταδίδουν με πηχυαίους τίτλους: "25 νεκροί... 67 τραυματίες στους δρόμους... η αραβική άνοιξη φθάνει στη Νικαράγουα...".
Το ίδιο αυθεντικό σενάριο, οι ίδιες εικόνες που είδαμε πριν 3 μήνες στη Βενεζουέλα του Νικόλας Μαδούρο και στη Βολιβία του Έβο Μοράλες.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος, Κομαντάντε Σαντινίστας Ντανιέλ Ορτέγκα δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας, αν κι αυτό δεν γίνεται γνωστό στα διεθνή ΜΜΕ, με δήλωση στο κρατικό ραδιόφωνο:
"Αυτοί οι δολοφόνοι φθάνουν με πολεμικά όπλα κι όταν συγκρούονται με την αστυνομία επικαλούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όμως, όταν δολοφονούν παιδιά, Σαντινίστες και παραγωγούς, τότε τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχουν.
Έχουν όλα τα δικαιώματα άσκησης κριτικής, όμως δεν έχουν το δικαίωμα να συνωμοτούν για την καταστροφή και να μεταβαίνουν στις ΗΠΑ για να λάβουν υποστήριξη από τις εξτρεμιστικές ομάδες της αυτοκρατορίας και κυρίως είναι ρατσιστές.
Αυτές οι ομάδες φοιτητών είναι καθοδηγούμενες από κοινωνικά δίκτυα και οργανώσεις της άκρας δεξιάς που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και μαζί με το ναρκεμπόριο και το οργανωμένο έγκλημα προωθούν βίαιες διαδηλώσεις".
Μια επανάληψη όσων διαδραματίστηκαν στη Συρία της Λατινικής Αμερικής, όπως αποκαλούσε ο κομαντάντε Τσάβες την πατρίδα του: Βενεζουέλα... «Ο Μαδούρο μας πεθαίνει από πείνα»!
Τι συμβαίνει σήμερα στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία και τι μεταφέρουν οι δημοσιογραφικές πόρνες;
Τόσα και τόσα μας μεταφέρουν τα ΜΜΕ για τη Βενεζουέλα του δικτάτορα Μαδούρο, αλλά δεν διαβάσαμε ποτέ πόσο στοιχίζει ένα εισιτήριο στο Μετρό του Καράκας.
Αυτές οι φωτογραφίες είναι προχθεσινές, ώρα 18:20 στη Γραμμή 2 με είσοδο από τον σταθμό Antimano, την περιφέρεια του νότιου Καράκας που τα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ως τις πιο επικίνδυνες, θανατηφόρες για τους πολίτες.
Τι παρατηρούμε;
Η πλειοψηφία των επιβατών είναι φοιτητές...
Τρεις (3) φοιτήτριες μεταφέρουν τη θήκη με το βιολί που σπουδάζουν... Στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας 1,5 εκατομμύρια νέων σπουδάζουν μουσική και τα μουσικά όργανα προμηθεύει ΔΩΡΕΑΝ το "δικτατορικό" καθεστώς Τσάβες, σήμερα Μαδούρο.
Πόσο στοιχίζει το εισιτήριο στο υπερσύγχρονο Μετρό;
Ηλικιωμένοι και φοιτητές, σπουδαστές ταξιδεύουν ΔΩΡΕΑΝ. Το εισιτήριο στοιχίζει 4 Μπολίβαρ (το εθνικό νόμισμα της Βενεζουέλας από το 1879) και ο μηνιαίος μέσος μισθός 1.300.000
Μπολίβαρ, δηλαδή με ένα μισθό μπορείς να αγοράσεις 325.000 εισιτήρια.
Με τη σημερινή ισοτιμία νομισμάτων, στη Βενεζουέλα με ένα (1) ευρώ αγοράζεις 150.000 εισιτήρια.
Για να το κατανοήσουμε... στην Ελλάδα της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας" και του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ νομίσματος "ευρώ", που μας διαθέτει μια ιδιωτική εταιρία στην οποία ανατέθηκε το έργο εκτύπωσης, διάθεσης νομίσματος κι όχι μόνον το διαθέτει στις τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης με τόκο 2,5%, αλλά καθορίζει αυτή η ιδιωτική εταιρία (την έχουν βαπτίσει Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - Ε.Κ.Τ., για να νομίζουν οι Ευρωπαίοι πολίτες πως την ελέγχουν τα κράτη μέλη της ευρωζώνης) την οικονομική πολιτική των κρατών μελών, μέσος μισθός αυτών που σήμερα χρησιμοποιούν ΜΜΜ με τον μηνιαίο μισθό πόσα εισιτήρια αγοράζουν;
1 ευρώ (σήμερα) = περισσότερα από 600.000 Μπολίβαρ
1 εισιτήριο 4 Μπολίβαρ
Ένας Ευρωπαίος τουρίστας στη Βενεζουέλα με ένα ευρώ αγοράζει 150.000 εισιτήρια ενός Μετρό που έχει ποιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση