GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΙΜΙΑ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ κατέβασαν ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα "Ανθρωποφάς"

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Γιλντιρίμ έκανε δηλώσεις σήμερα αναφέροντας ένα "σοβαρό περιστατικό" σύμφωνα με το οποίο Έλληνες ...

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Γιλντιρίμ έκανε δηλώσεις σήμερα αναφέροντας ένα "σοβαρό περιστατικό" σύμφωνα με το οποίο Έλληνες ανύψωσαν την ελληνική σημαία σε βραχονησίδα κοντά στους Φούρνους την  Παρασκευή και η τουρκική ακτοφυλακή "έδρασε αμέσως" κατεβάζοντας την ελληνική σημαία.
Οι νέες δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ έγιναν σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο συζήτησης για το σύστημα της χώρας όπως αυτό επεβλήθη μετά το δημοψήφισμα. Ο Τούρκος πολιτικός κάλεσε τη χώρα μας σεβαστεί όπως είπε τους κανόνες καλής γειτονίας, ενώ όπως είπε "η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα".

Η βραχονησίδα μικρός ανθρωποφάς από όπου Τούρκοι του λιμενικού κατέβασαν την ελληνική σημαία

"Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχουν νόημα να ανήκουν. Βλέπουμε ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες παρόμοιες με εκείνες των υφάλων του Καρντάκ (εννοεί τα Ίμια)" σχολίασε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σε πρωτοβουλία κατοίκων των Φούρνων να ανεβάσουν την ελληνική σημαία σε μια σειρά από βραχονησίδες, μεταξύ των οποίων και η βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς.
“Επιχείρησαν να βάλουν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς. Οι ομάδες της Ακτοφυλακής παρενέβησαν και έχουν αφαιρέσει τη σημαία” σημείωσε και συνέχισε με συστάσεις προς την Ελλάδα.

"Συστήνουμε στην Ελλάδα να παραμείνει μακριά από τις προκλήσεις και τις εντάσεις στα πλαίσια της καλής γειτονίας. Η Ελλάδα θα πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο και δηλώνουμε πως δεν συμβιβαστούμε όταν αυτό αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας" συνέχισε ο Μπιναλίο Γιλντιρίμ.

Κάτοικοι των Φούρνων βάζουν την ελληνική σημαία στον Μικρό Ανθρωποφάγο

Πρόκειται για τη βραχονησίδα "Μικρός Ανθρωποφάς", στην οποία κάποιοι Έλληνες  πήγαν και ύψωσαν την ελληνική σημαία όπως έγραψε η σαμιακή ιστοσελίδα Samos24: http://bit.ly/2HApv6l

Την Παρασκευή μια ομάδα τριών κατοίκων από τους Φούρνους, επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο και ύψωσαν ελληνικές σημαίες στις γύρω βραχονησιδες, οι οποίες φέρονται να συμπεριλαμβάνονται στις "γκρίζες ζώνες" που αμφισβητεί ο Άγκυρα στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, στερέωσαν τη γαλανόλευκη και στο νησάκι "Μικρός Ανθρωποφάς", από όπου όπως όλα δείχνουν κατέβηκε λίγο αργότερα, με επιχείρηση του τουρκικού λιμενικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση