GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκικός Τύπος: Βατραχάνθρωποι κατέβασαν την ελληνική σημαία- Δείτε τα πρωτοσέλιδα

Ο τουρκικός Τύπος κάνει διεξοδική αναφορά στην ελληνική σημαία που ύψωσαν στη βραχονησίδα "Μικρός Ανθρωποφάς" οι τρεις άνδρες σ...

Ο τουρκικός Τύπος κάνει διεξοδική αναφορά στην ελληνική σημαία που ύψωσαν στη βραχονησίδα "Μικρός Ανθρωποφάς" οι τρεις άνδρες στη μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου κάνοντας λόγο για προβοκάτσια.
Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Hurriyet αναφέρει μεταξύ άλλων ότι βατραχάνθρωποι του τουρκικού πολεμικού ναυτικού κατέβασαν την ελληνική σημαία που τοποθέτησαν οι τρεις άνδρες την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η ενέργεια αυτή έγινε αντιληπτή από την τουρκική ακτοφυλακή η οποία και ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές στην Άγκυρα. Η σημαία δεν κατέβηκε και έτσι βατραχάνθρωποι της ομάδας SAT πήγαν στη νησίδα τα μεσάνυχτα και κατέβασαν την ελληνική σημαία.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλες τουρκικές εφημερίδες αναφερόμενες στο συγκεκριμένο θέμα.



Σημειώνεται, ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι "κομάντο μας κατέβασαν την ελληνική σημαία. Αν χρειαστεί θα το ξανακάνουν". Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ σημείωσε ότι "στο Αιγαίο, γνωρίζουμε ότι κατά καιρούς αυξάνονται οι εντάσεις στις σχέσεις με την γείτονα Ελλάδα, αλλά τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι παραβιάσεις. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν ανήκουν σε κανέναν. Βλέπουμε ότι γίνονται παρόμοιες ενέργειες, όπως έγιναν και στα Ίμια (στα Καρντάκ αναφέρει). Ήταν μια προσπάθεια να "φυτέψουν" μια ελληνική σημαία σε βραχονησίδα. Η ακτοφυλακή μας έκανε την απαραίτητη παρέμβαση και αφαίρεσε την σημαία. Προτείνουμε η Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις που θα αυξήσουν την ένταση στις σχέσεις μας. Θα απαντήσουμε ανάλογα σε μελλοντικές ενέργειες με αυτή την κατεύθυνση".
Πηγή πληροφοριών: Hurriyet

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση