GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΑΣΗ! Η Μπ. Μπαζιάνα, από απλή διοικητική υπάλληλος, στο Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του ΕΜΠ...

Το τελευταίο νέο που είχαμε από την επαγγελματική πορεία της συζύγου του Πρωθυπουργού ήταν τον Μάιο του 2017, όταν είχε γίνει μόνιμη διο...

Το τελευταίο νέο που είχαμε από την επαγγελματική πορεία της συζύγου του Πρωθυπουργού ήταν τον Μάιο του 2017, όταν είχε γίνει μόνιμη διοικητική υπάλληλος του ΕΜΠ.
Είχαν προηγηθεί αποσπάσεις και μετατάξεις, με τις οποίες από εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δασκάλα πληροφορικής δημοτικού σχολείου), η σύντροφος του πρωθυπουργού είχε γίνει μόνιμη διοικητική υπάλληλος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. (Δείτε εδώ το ιστορικό των μετατάξεων και των αποσπάσεων).
Το νεότερο είναι ότι η Περιστέρα Μπαζιάνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε τη Μεγάλη Δευτέρα μετατράπηκε από απλή διοικητική υπάλληλος, σε Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου!




https://omadaalithias.gr/politiki/i-peristera-mpaziana-apo-apli-dioikitiki-ypallilos-se-eidiko-didaktiko-prosopiko-toy-emp
--------------------------------------
O tempora , O mores!!! Είναι νόμιμο; Είναι ηθικό; O Σύριζα πλέον έχασε πλέον το οποίο πλεονέκτημα είχε στην Ελληνική κοινωνία. Η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπαζιάνα Περιστέρα το 2015 που έγινε ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός της χώρας εργαζόταν στο εκπαιδευτικό εργαστηριακό προσωπικό του ΕΜΠ. Προ ολίγων ημερών (με το ΦΕΚ (Τεύχος β) 1225/2-4-2018) -για την ακρίβεια τη Μεγάλη Δευτέρα- μετατράπηκε από απλή διοικητική υπάλληλος, σε Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ας θυμηθούμε για ακόμα μια φορά τη φράση της κ. Μπαζιάνα σε πρόσφατη συνέντευξη της : “Ας κριθώ γι’ αυτό που είμαι και γι’ αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα”.

Το ΦΕΚ λοιπόν αναφέρει:

Ένταξη μονίμου υπαλλήλου, σε θέση της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.).
Η μόνιμη υπάλληλος του Ιδρύματος, Μπαζιάνα Περiστέρα του Αχιλλέα, σε οργανική θέση της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π) και σε μόνιμη θέση της Α ́ βαθμίδας, ΠΕ Κατηγορίας, του Τομέα «Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής» της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου.

Η ως άνω οργανική θέση ένταξης συνιστάται με μετατροπή της οργανικής θέσης που κατέχει.
(Αριθμ. βεβ. Γ.Δ.Ο.Υ. / Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: 61/3.1.2018).

Έγινε διοικητική το 2017
Έως τώρα η κ. Μπαζιάνα ήταν Διοικητική υπάλληλος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου μετά από δική της αίτηση. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 496/30-5-2017, η Περιστέρα Μπαζιάνα εντάχθηκε στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ, ως υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο χώρο της Πληροφορικής. Η σύντροφος του πρωθυπουργού, όπως λένε οι πληροφορίες προ μηνών είχε καταθέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί σε θέση διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει καταθέσει αντίστοιχη αίτηση και σε περιφερειακό πανεπιστήμιο.

Οι σπουδές
Η Περιστέρα Μπαζιάνα σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο και παρέμεινε μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, συμμετέχοντας σε ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη εφαρμογής τηλεϊατρικής του ΟΤΕ και ξεκινώντας διδακτορική διατριβή.
Ήρθε όμως σε ρήξη με τον επιβλέποντα καθηγητή της, Δημήτριο Λυμπερόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε ότι ιδιοποιήθηκε την πνευματική της εργασία και υπεξαίρεσε αμοιβές της, προσφεύγοντας το 2003 στη Δικαιοσύνη, από την οποία δικαιώθηκε, έχοντας δικηγόρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, αποζημιώθηκε με το ποσό των 30.000 ευρώ. Αργότερα, ο Λυμπερόπουλος υποστήριξε πως προσέφυγε στο Εφετείο Πατρών κατά της πρωτόδικης απόφασης, το οποίο εν τέλει τον δικαίωσε και υποχρέωσε την Μπαζιάνα να του καταβάλει χρηματική αποζημίωση ύψους 8.000 ευρώ για τη συκοφαντική δυσφήμιση που εκείνος υπέστη.

Από το 2002 συνεργάζεται επιστημονικά με το Ε.Μ.Π.
Την περίοδο 2000–2002 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών.
Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2015-2016 & 2016-2017 έχει διατελέσει έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Από το 2016-2017 διδάσκει ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (στο τμήμα της Λαμίας), ενώ από το 2017 διδάσκει ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Επίσης, από το 2017 διατελεί επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών του Πεκίνου, Κίνα (Beijing University of Posts and Telecommunications).
Η Μπέττυ (Περιστέρα) Μπαζιάνα έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών (ΗΜ&ΜΥ) από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) το 2008.

H Νατάσα Καραμανλή
Τον ίδιο δρόμο είχε χαράξει και η Νατάσα Καραμανλή (Παζαΐτη), που από τις αίθουσες των νηπιαγωγείων έγινε γιατρός και μάλιστα χειρουργός. Στην ιστοσελίδα της, η πρώην πρώτη κυρία, στο βιογραφικό της αναφέρει: “Η γιατρός-χειρουργός Νατάσα Παζαΐτη με εκτενή εμπειρία στον χώρο της χειρουργικής μαστού, είναι μία από τους πιο καταρτισμένους γιατρούς-χειρουργούς στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Επιστημών Υγείας στο τμήμα της Ιατρικής από όπου κι αποφοίτησε το 2004. Πήρε την ειδικότητά της στη Γενική Χειρουργική από την Α’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στην Ογκοπλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική του μαστού στο St Thomas Hospital του King’s College του Λονδίνου στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και στις παθήσεις και στη Χειρουργική Μαστού στη Μονάδα Μαστού του Guys’ Hospital του King’s College και συνέχισε την εκπαίδευσή της στην αποκατάσταση συμπλέγματος θηλής θηλαίας άλω με ‘micropigmentation’ στο Finishing Touches Group της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει τεράστια εμπειρία στην διαγνωστική και επεμβατική χρήση υπερήχων μαστού και είναι η μοναδική στην Ελλάδα και από τους λίγους χειρουργούς στον κόσμο που έλαβε πιστοποίηση για την χρησιμοποίηση υπερήχων μαστού από το North Bristol NHS Trust-Southmead Hospital.”

Η Νατάσα Καραμανλή, ενώ είχε ήδη μια πετυχημένη καριέρα, αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό της, σπουδάζοντας ιατρική, πάντα με τη βοήθεια και την υποστήριξη του συζύγου της και πρώην Πρωθυπουργού. Έτσι, έδωσε κατατακτήριες εξετάσεις και πέρασε με μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο, συνέβη το εξής παράδοξο και πρωτόγνωρο για τα εκπαιδευτικά δεδομένα της χώρας και ολόκληρου του κόσμου. Η κ. Παζαΐτη, προτού καν αποκτήσει το πτυχίο της, πήρε το διδακτορικό της! Πρόκειται για κάποια διάνοια ή απλά για μια ευνοημένη φοιτήτρια;

Αφού πήρε και το πτυχίο (και το διδακτορικό) της, το 2004 μπαίνει σε λίστα αναμονής για το αγροτικό της. Η τύχη, όμως, της χαμογέλασε και ξεκίνησε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Νεμέας. Βέβαια, το μεγαλύτερο μέρος το πέρασε στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Κορίνθου. Το αγροτικό της διήρκεσε μόνο δυο χρόνια, ενώ όλων των υπολοίπων ιατρών κρατάει περίπου 4 – 8 χρόνια.
Μάλλον ήταν πάλι θέμα τύχης. Δύο χρόνια μετά προάγεται σε βοηθός Α’. Όμως, οφείλουμε να σταθούμε στις επικρίσεις που έχει δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με ευνοϊκή μεταχείριση.
Ωστόσο, τι ευνοϊκό εντοπίζει κανείς στην καριέρα της; Η κ. Παζαΐτη πήρε το διδακτορικό της, μετά το πτυχίο της, ξεκίνησε αμέσως το αγροτικό της, το οποίο διήρκεσε 2 χρόνια και έπειτα έγινε μια από τους πιο καταρτισμένους γιατρούς-χειρουργούς στην Ελλάδα (όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της).
Εν μια νυκτί, πέτυχε όσα προσπαθούν να πετύχουν για χρόνια πολλοί συνάδελφοί της στην Ελλάδα. Μάλλον ήταν θέμα τύχης και συγκυριών.

Βέβαια, για να μην αδικούμε καμία από τις δυο κυρίες, θα θυμηθούμε για ακόμα μια φορά τη φράση της κ.Μπαζιάνα: “Ας κριθώ γι’ αυτό που είμαι και γι’ αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα”.

1 σχόλιο

  1. Δημήτρης Κλ.18 Απρ 2018, 10:47:00 π.μ.

    Όταν τα «προσόντα» είναι καταφανή, τα σχόλια περιττεύουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση