GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρχισαν να αποχωρούν από τη Ντούμα οι αντάρτες της Τζάις αλ Ισλάμ

Δεκάδες μέλη της Τζάις αλ Ισλάμ, μέλη των οικογενειών τους, καθώς και πολλοί όμηροι και αιχμάλωτοι της οργάνωσης των ισλαμιστών ανταρτών,...

Δεκάδες μέλη της Τζάις αλ Ισλάμ, μέλη των οικογενειών τους, καθώς και πολλοί όμηροι και αιχμάλωτοι της οργάνωσης των ισλαμιστών ανταρτών, άρχισαν το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα να αποχωρούν από τη Ντούμα, τελευταία πόλη υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών στην ανατολική Γούτα, μεταδίδουν συριακά κρατικά ΜΜΕ, κατ' εφαρμογή της συμφωνίας που συνήφθη με το καθεστώς της Δαμασκού.
Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, δύο λεωφορεία που μεταφέρουν μαχητές της οργάνωσης Τζάις αλ Ισλάμ και μέλη των οικογενειών τους αναχώρησαν και κινούνται προς την κατεύθυνση περιοχών που ελέγχει η αντιπολίτευση, στο βόρειο τμήμα της Συρίας.
Βάσει της συμφωνίας, που επετεύχθη με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, άρχισαν επίσης να φεύγουν όμηροι και αιχμάλωτοι που οι ισλαμιστές αντάρτες υποσχέθηκαν να αφήσουν ελεύθερους, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η συμφωνία προβλέπει την απομάκρυνση χιλιάδων ισλαμιστών ανταρτών με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των εκατοντάδων ομήρων και αιχμαλώτων πολέμου.
Η εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία κλείστηκε έπειτα από νέες επιχειρήσεις του συριακού στρατού κατά τη διάρκεια των οποίων καταγγέλθηκε η χρήση χημικών όπλων, κάτι που η Δαμασκός και οι σύμμαχοί της διέψευσαν αλλά προκάλεσε οργή στη διεθνή κοινότητα, αναμένεται πως θα διαρκέσει αρκετά 24ωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση