GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΟΥΛΑΔΑΚΗΣ: «Κυρίαρχο πολιτικό αίτημα, σήμερα, είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ...»

Γιάννης Ματθαίου Σουλαδάκης   Είμαι ΠΑΣΟΚ, οι θέσεις μου. 1. Η ενότητα όλων των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, η ανάκτηση, η ιδεολογική και πολι...

Γιάννης Ματθαίου Σουλαδάκης 
Είμαι ΠΑΣΟΚ, οι θέσεις μου.
1. Η ενότητα όλων των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, η ανάκτηση, η ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία του ιστορικού, ιδεολογικού πολιτικού και κοινωνικού του χώρου.
Η ανάκτηση του ισχυρού σοσιαλδημοκρατικού πολιτικού πόλου, του προοδευτικού πολιτικού πόλου και όχι του τρίτου πόλου που ιστορικά στην Ελλάδα ουδέποτε υπήρξε.
2 . Προϋπόθεση είναι η πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ και το καθαρό ιδεολογικό και πολιτικό του μήνυμα .
Η ενότητα των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υποκατασταθεί με την προσπάθεια προσέγγισης περιθωριακών πολιτικών ομάδων, που διαπραγματευόμενες και παίζοντας με τις ενδοΠΑΣΟΚικές αντιθέσεις, επιχειρούν να επιβάλουν αντιλήψεις και επιλογές ήδη ακυρωμένες στην κοινωνία.
Δεν είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση για οποιασδήποτε άλλης μορφής ενότητας, όταν στο εσωτερικό της θα λειτουργούν κεκαλυμμένα όλες οι αντιθέσεις και βέβαια οι εσωτερικές αντιθέσεις του ΠΑΣΟΚ.
Δεν είναι δυνατόν εν ονόματι κάποιας απροσδιόριστης θολής ενότητας,να περιθωριοποιείται το ΠΑΣΟΚ, την ώρα μάλιστα που ο καθένας περιφερόμενος δεν υποτάσσει στο ευρύτερο συμφέρον, όπως ισχυρίζεται ,τα δικά του ακυρωμένα πολιτικά και προσωπικά εγώ, θέλει μάλιστα να τα διατηρεί σαφή ορατά και διακριτά, μη λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή η συμπεριφορά ακυρώνει την προσπάθεια που ισχυρίζεται ότι στηρίζει και υπηρετεί.
3. Η ενότητα των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ προϋποθέτει την στήριξη όλων των κρίσιμων και εθνικά υπεύθυνων επιλογών του, ιδιαίτερα των χρόνων της κρίσης.
Στήριξη στις επιλογές και του 2009 και του 2010 και του 2011 και του 2012 και του Γιώργου Παπανδρέου και του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Αρνούμαι τις όποιες επιθέσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, είτε κατά Γιώργου Παπανδρέου, είτε κατά Βαγγέλη Βενιζέλου, είτε κατά οποιουδήποτε.
Οργίζομαι όταν διάφοροι περιφερόμενοι και προσφερόμενοι εμφανίζονται κήνσορες και τιμητές στελεχών μας που ανέλαβαν ευθύνες κι έδωσαν μάχες όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
4. Προϋπόθεση γενική, η υπεράσπιση του διαχρονικού έργου και προσφοράς του ΠΑΣΟΚ και σθεναρή στάση απέναντι σε κάθε προσπάθεια ακύρωσής του.
5. Προϋπόθεση του καθαρού στίγματος, είναι η σαφής οριοθέτηση απέναντι στις άλλες πολιτικές δυνάμεις και στα αιτήματα της κοινωνίας.
Η οριοθέτηση απέναντι στην Ν.Δ. είναι σαφής, διότι ήταν και είναι ο διαχρονικός ιδεολογικός και πολιτικός μας αντίπαλος.
6. Η οριοθέτηση προς ΣΎΡΙΖΑ παίρνει άλλα χαρακτηριστικά, διότι προϋπόθεση της δικής του επιβίωσης είναι η κατάληψη του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, δηλαδή του χώρου μας, που σημαίνει τον δικό μας πολιτικό θάνατο.
Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το προϊόν πολιτικής ανωμαλίας επιβιώνει, χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο, κάθε μέσο, χωρίς αρχές, χωρίς δισταγμούς, αλλά και τις αντιθέσεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
7, Η οριοθέτηση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι σταθερή, σκληρή και καθαρή .
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος παράγωγο πολιτικής ανωμαλίας και κρίσης, συνεχίζει να παράγει και να τροφοδοτεί πολιτική και θεσμική ανωμαλία .
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε επιλογή προσέγγισης για θεσμικές μεταβολές, είτε αφορά το σύνταγμα, είτε άλλο θεσμικό θέμα, όταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να παράγει θεσμική ανωμαλία.
Δεν είναι δυνατόν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ξεδιάντροπα ποινικοποιεί σε κρίσιμες ώρες την πολιτική ζωή του τόπου, να υπάρχουν έστω και ψήγματα σκέψης για οποιασδήποτε σχέση, που θα του παρείχε πολιτικό άλλοθι.
8. Σήμερα το κυρίαρχο πολιτικό αίτημα είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η δημοσκοπική καταγραφή της μεγάλης τάσης για αποχή, αλλά και η μικρή καταγραφή καταλληλόλητας και Τσίπρα και Μητσοτάκη, σε μεγάλο μέρος καταγράφει, αποτυπώνει απογοήτευση και αποστασιοποίηση της κοινωνίας από τα δρώμενα.
Σε μεγάλο μέρος αυτές οι δυνάμεις της αποχής και της αποστασιοποίησης, είναι δυνάμεις που ιστορικά στήριζαν ΠΑΣΟΚ.
9. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αυτοκαθορίσει την ρότα, την πολιτική του αυτονομία και ηγεμονία του και να μπει στην πρωτοπορία της προσπάθειας να απομακρυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα η αξιόπιστη και σταθερή προσπάθεια απομάκρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν από εθνική και κοινωνική ανάγκη, ταυτίζεται με την ανάγκη της ίδιας της ανασυγκρότησης και της ενδυνάμωσης του ΠΑΣΟΚ, διότι μια αξιόπιστη πρόταση και προσπάθεια απομάκρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, αποτρέπει αναγκαστικές στροφές προς την Ν.Δ ως πειστικού φορέα του αιτήματος της απομάκρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Και για λόγους ιστορικούς θυμίζω το Καραμανλής η τανκς του 1974 και την επιρροή που άσκησε στο εκλογικό αποτέλεσμα του Νοέμβρη του 1974.
------------
Η Οριοθέτηση με την Ν.Δ.πέραν των άλλων είναι και ιστορική διότι ενυπάρχει και στο D,N,A,του χώρου μας ανεξάρτητα του ότι οι συγκυρίες των τελευταίων χρόνων άμβλυναν κάπως τα ιστορικά πολιτικά και ιδεολογικά ανακλαστικά Πέραν τούτου δεν έχει γίνει κατανοητό σε κάποιους μακαρες ότι αμφισβητειται ο χώρος μας στρατηγικά απο τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν σώζεται μόνο με αντιδεξια σύνδρομα σώζεται κυρίως με σκληρή μάχη και καθαρή κατά του ΣΎΡΙΖΑ Δυστυχώς η επίκληση μόνο αντιδεξιων συνδρόμων χωρίς σκληρή οριοθέτηση προς ΣΥΡΙΖΑ τελικά λειτουργεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση