GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισραήλ: Σημαντικό σήμα προς το Ιράν οι επιδρομές στη Συρία - Είχαμε ενημερωθεί εκ των προτέρων

Οι υπό τις ΗΠΑ επιδρομές στη Συρία αποτελούν ένα «σημαντικό σήμα» προς το Ιράν, τη Συρία και τη λιβανική μαχητική οργάνωση Χεζμπολ...

Οι υπό τις ΗΠΑ επιδρομές στη Συρία αποτελούν ένα «σημαντικό σήμα» προς το Ιράν, τη Συρία και τη λιβανική μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ, δήλωσε σήμερα ο Γιοάβ Γκαλάντ, μέλος του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας.

«Η χρήση χημικών όπλων παραβιάζει μια κόκκινη γραμμή και η ανθρωπότητα δεν μπορεί πλέον να την ανέχεται», δήλωσε ο Γκαλάντ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η αμερικανική επίθεση στέλνει ένα σημαντικό σήμα προς τον άξονα του κακού -- το Ιράν, τη Συρία και τη Χεζμπολάχ», πρόσθεσε ο Γκαλάντ.

Ένας ισραηλινός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομασθεί, δήλωσε πως το Ισραήλ είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα πληγματα. Ερωτηθείς πόσο έγκαιρα είχε ειδοποιηθεί , ο αξιωματούχος απάντησε: «Από 12 έως 24 ώρες πριν, πιστεύω».

Ερωτηθείς αν το Ισραήλ βοήθησε στην επιλογή των στόχων, ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, δήλωσε: «Όχι απ' όσα γνωρίζω».

Εξάλλου ο Οφέρ Σελάχ, βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ισραηλινού κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα πως η επιδρομή κατά της Συρίας «είναι μια σημαντική ενέργεια από μόνη της· θα πρέπει να αποτελέσει επίσης την αρχή μιας νέας τάξης».

Ο ίδιος χαρακτηρίσε την επιδρομή «δικαιολογημένη» και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να είναι η τελευταία.

«Το Ισραήλ θα πρέπει να πει στον πρόεδρο Τραμπ να επανεξετάσει την πρόθεσή του να αφήσει τη Συρία», συνέχισε ο Σελάχ. «Αν δεν υπάρξει ισορροπία στην περιοχή, στη μια πλευρά της οποίας βρίσκονται οι δυτικές δυνάμεις, σουνιτικά κράτη και το Ισραήλ, δεν θα υπάρξει σωτηρία για τον βασανιζόμενο συριακό λαό».

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση