GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο "εγκέφαλος" ήταν απόστρατος αστυνομικός - Τα εργοστάσια και τα...λαθραία τσιγάρα - ΒΙΝΤΕΟ

Εγκληματική οργάνωση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων εξάρθρωσε η ελληνική αστυνομία, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε,...

Εγκληματική οργάνωση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων εξάρθρωσε η ελληνική αστυνομία, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε, στις περιοχές Αυλώνα, Κορωπίου και Ασπρόπυργου στην Αττική.

Παράλληλα με τη εξάρθρωση της οργάνωσης, οι αρχές προχώρησαν και στον εντοπισμό τεσσάρων εξοπλισμένων εργαστηρίων παραγωγής, συσκευασίας και αποθήκευσης λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις άνδρες 47, 56 και 60 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Α­σφάλειας Θεσσαλονίκης και Αττικής, καθώς και της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δηλώσεις για τη εγκληματική οργάνωση και τον τρόπο που δρούσε έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικός υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Από τη μέχρι στιγμής έρευνα – προανάκριση, που βασίστηκε στη συνδυαστική μελέτη και ανάλυση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι στις περιοχές του Αυλώνα, Ασπρόπυργου και Κο­ρωπίου Αττικής, οι συλληφθέντες διατηρούσαν συνολικά τέσσερις κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους – αποθήκες, τις οποίες είχαν μετατρέψει σε εργοστάσια παρασκευής και συσκευασίας λαθραίων τσιγάρων, παρασκευής συσκευασιών καπνού και αποθήκευσης λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν το παράνομο περιουσιακό όφελος από τη δραστηριότητά τους, είχαν αναπτύξει έναν πλήρη υποστηρικτικό μηχανισμό για τις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης, με κτηριακές εγκαταστάσεις, εργοστάσια παραγωγής, εργαστήρια κατασκευής μέσων απόκρυψης, αποθηκευτικούς χώρους και χώρους στάθμευσης και μεταφόρτωσης, και κυρίως κατάλληλο και εξειδικευμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, για την παράγωγη των λαθραίων τσιγάρων. Ο εξοπλισμός που κατασχέθηκε, συνιστά κυριολεκτικά ολοκληρωμένη «γραμμή» επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, προέβαιναν στην ει­σαγωγή επεξεργασμένου καπνού από την Ιταλία στην ελληνική επικράτεια, την αποθήκευση και την παρα­σκευή εντός των ειδικά διαμορφωμένων χώρων (εργοστάσια) και ακολούθως, τα διακινούσαν και τα διοχέτευαν προς πώληση σε δίκτυο μεταπωλητών τους, στην περιοχή της Αττικής αλλά και σε περιοχές της Βόρειας Ελ­λάδας.

Με αυτό τον τρόπο, επιτύγχαναν την αποφυγή καταβολής νόμιμων φόρων, τελών και δασμών, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα.

Τα μέλη της οργάνωσης χαρακτηρίζονταν για την τήρηση αυστηρής δομής και ιεραρχίας, καθώς και ιεραρχίας με διακριτούς ρόλους.

Στην κατοχή τους, καθώς και στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις τέσσερις αποθήκες – εργοστάσια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Α) Σε αποθήκη που εντοπίσθηκε στον Αυλώνα Αττικής , διαπιστώθηκε ένας κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος που είχε μετατραπεί σε εργοστάσιο παραγωγής λαθραίων τσιγάρων, όπου κατασχέθηκαν:

μηχανή παρασκευής τσιγάρων (τσιγαρομηχανή),

μηχανή συσκευασίας τσιγάρων (πακεταριστική),

(61.480) πακέτα τσιγάρα,

(1.080) κιλά χύμα καπνού,

πλήθος υλικών (πρώτων υλών) για την παρασκευή και συσκευασία λαθραίων τσιγάρων,

μηχανολογικός εξοπλισμός (ηλεκτρογεννή­τρια, φίλτρα, μηχανή ανάδευσης καπνού, αεροσυμπιεστής κ.τ.λ.),

μηχάνημα ανύψωσης (κλαρκ),

υποδομές φιλοξενίας δέκα (10) τουλάχιστον ατόμων – εργατών.

Β) Σε δεύτερη αποθήκη που εντοπίσθηκε επίσης στον Αυλώνα Αττικής, βρέθηκε ένα εργοστάσιο παρασκευής συσκευασιών καπνού, όπου κατασχέθηκαν:

μηχανή κοπής χύμα καπνού,

μηχανή τοποθέτησης αεροστε­γούς συσκευασίας (σακουλοποίησης) καπνού,

έξι (6) πάγκοι-μηχανισμοί υδραυλικής συμπίεσης καπνού και συ- σκευασίας,

μηχανολογικός εξοπλισμός (αεροσυμπιεστής κ.τ.λ.),

(2) μηχανήματα ανύψωσης (κλαρκ),

(13.080) κιλά χύμα καπνού,

(13.595) συσκευασίες καπνού των (50) γραμμαρίων έκαστη,

υποδομές φιλοξε­νίας έξι (6) τουλάχιστον ατόμων - εργατών.

Γ) Σε αποθήκη - εργοστάσιο που εντοπίσθηκε στο Κορωπί Αττικής, βρέθηκε ένα εργαστήριο συσκευασίας χύμα καπνού, όπου κατασχέθηκαν:

μηχανή κοπής χύμα καπνού,

μηχανή τοποθέτησης αεροστεγής συ­σκευασίας (σακουλοποίησης) καπνού,

τρεις (3) πάγκοι-μηχανισμοί υδραυλικής συμπίεσης καπνού και συ­σκευασίας,

μηχανολογικός εξοπλισμός (ηλεκτρογεννήτρια, αεροσυμπιεστής κ.τ.λ.),

(1.560) κιλά καπνού,

(72.222) συσκευασίες καπνού των (50) γραμμαρίων έκαστη και

μηχάνημα ανύψωσης (κλαρκ).

Δ) Σε αποθήκη που εντοπίσθηκε στον Ασπρόπυργο Αττικής, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

(173.326) πακέτα τσιγάρων,

(240) κιλά χύμα καπνού,

υλικά για τη συσκευασία καπνού και

ένα (1) φορτηγό αυτοκίνητο.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(234.806) πακέτα τσιγάρων,

(85.817) συσκευασίες καπνού,

(15.960) κιλά χύμα καπνού,

(7.900) ευρώ,

ένα (1) φορτηγό αυτοκίνητο,

τέσσερα (4) μηχανήματα ανύψωσης (κλαρκ) καθώς και

πλήθος εξειδικευμένου μηχα­νολογικού εξοπλισμού.

Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται με σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη συνεργών των δραστών".

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση