GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπέρ της "Ελληνικός Χρυσός" η απόφαση της Διαιτησίας στην οποία είχε προσφύγει το Δημόσιο

Υπέρ της Eldorado Gold και της θυγατρική της Ελληνικός Χρυσός που διαχειρίζεται τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική είναι η απόφ...

Υπέρ της Eldorado Gold και της θυγατρική της Ελληνικός Χρυσός που διαχειρίζεται τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική είναι η απόφαση της διαιτησίας στην οποία είχε προσφύγει το δημόσιο, όπως ανακοίνωσε ο καναδικός όμιλος στο χρηματιστήριο.

Η διοίκηση της Eldorado Gold επιβεβαιώνει πως το διαιτητικό δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία απορρίπτει το αίτημα του ελληνικού δημοσίου σύμφωνα με το οποίο η τεχνική μελέτη για το εργοστάσιο μεταλλουργίας στη θέση Μαντέμ Λάκκος παραβιάζει τη σύμβαση παραχώρησης των μεταλλείων.

O CEO της Eldorado Gold δήλωσε:

«Σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε την απόφαση της Διαιτησίας. Δράσαμε πάντα καλή τι πίστη και με τρόπο που καταλαβαίναμε ότι ήταν σύμφωνος με τις υποχρεώσεις μας όπως απορρέουν από την Σύμβαση Μεταβίβασης, περιλαμβανομένης της δέσμευσής μας να αναπτύξουμε την εγκατάσταση στην Κασσάνδρα σύμφωνα με το εγκριθέν από το Ελληνικό Δημόσιο επενδυτικό σχέδιο του 2006 και την περιβαλλοντική μελέτη του 2011. Επανειλημμένα επικοινωνήσαμε αυτή τη δέσμευση, περιλαμβανομένης της διάρκειας της διαιτησίας», τόνισε ο George Burns, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold.

«Πιστεύουμε ότι η απόφαση παρέχει τη βάση που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε το διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να καθορίσουμε ένα κοινά συμφωνημένο και καθαρό μονοπάτι για τις επενδύσεις στη Κασσάνδρα. Προσβλέπουμε στο Ελληνικό Δημόσιο για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του στη βάση της Σύμβασης Παραχώρησης περιλαμβανομένης της έκδοσης των εκκρεμουσών αδειών για το project στις Σκουριές. Η πλήρης, αποτελεσματική και υπεύθυνη ανάπτυξη της εγκατάστασης στην Κασσάνδρα θα ωφελήσει το ελληνικό Δημόσιο και τους πολίτες, τις τοπικές κοινωνίες, τους μετόχους μας και τους εργαζόμένους μας στην Ελλάδα».

«Η Eldorado συνέχισε να επιδεικνύει τη δέσμευσή της να βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επένδυσής μας υποβάλλοντας πρόσφατα επικαιροποιημένη τεχνική μελέτη για το project στις Σκουριές η οποία μειώνει το αποτύπωμα του project κατά 40%».

Πηγή ρεπορτάζ: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση