GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μογκερίνι: «Θετική η απόφαση του Κιμ αλλά επιβάλλεται μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας»

Η Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι χαρακτήρισε θετική την απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν να στ...

Η Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι χαρακτήρισε θετική την απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν να σταματήσει τις πυρηνικές δοκιμές ως θετικό βήμα, ωστόσο ζήτησε την «μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση» της χώρας.

Η Επίτροπος Εξωτερικών της Ε.Ε. σημειώνει ότι η κίνηση της Βόρειας Κορέας είναι «ένα θετικό, πολυπόθητο βήμα στο μονοπάτι που τώρα πρέπει να οδηγήσει στην πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση της χώρας», ανέφερε η Μογκερίνι.

Η ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας έγινε πριν τις προγραμματισμένες συναντήσεις κορυφής του ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν την επόμενη εβδομάδα και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου.

Παράλληλα, η κ. Μογκερίνι δήλωσε ότι οι δύο επικείμενες σύνοδοι κορυφής αποτελούν ευκαιρία «για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης και να φέρουν πρόσθετα, συγκεκριμένα και θετικά αποτελέσματα», ενώ προσέφερε τη στήριξη της ΕΕ στις συνομιλίες «με κάθε δυνατό τρόπο».

Σύμφωνα με την ίδια, η θέση της ΕΕ για τη Βόρεια Κορέα παραμένει σε αυτή τη φάση αμετάβλητη, συνδυάζοντας κυρώσεις με ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση