GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φαβορί για την Προεδρία της Βραζιλίας ακόμη και μέσα από τη φυλακή ο Λούλα

Πρώτος στις προθέσεις ψήφου ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, παραμένει σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα,...

Πρώτος στις προθέσεις ψήφου ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, παραμένει σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από τις 7 Απριλίου.

Ο υποψήφιος, ιδρυτής του Κόμματος Εργαζομένων, συγκεντρώνει το 31% των προθέσεων ψήφου. Ακολουθεί ο βουλευτής της άκρας δεξιάς Ζαΐρ Μπολσονάρο με 15%. Η Μαρίνα Σίλβα, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος της κυβέρνησης Λούλα, έρχεται στην τρίτη θέση συγκεντρώνοντας το 10% των προθέσεων ψήφου.

Η έρευνα αυτή του Datafolha, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Απριλίου σε 227 κοινότητες με περιθώριο σφάλματος δύο ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει μια οπισθοχώρηση του πρώην αρχηγού του κράτους (2003-2010), ο οποίος είχε το 37% των προθέσεων ψήφου στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου τον Ιανουάριο, έναντι 16% για τον Μπολσονάρο.

Από την κατάσταση επωφελείται η Μαρίνα Σίλα, η οποία θα συγκέντρωνε το 15% των ψήφων σε περίπτωση απουσίας του Λούλα από τις εκλογές, λίγο πίσω από τον Μπολσονάρο (17%).

Ο νυν πρόεδρος Μισέλ Τεμέρ, ο οποίος ενδέχεται να είναι υποψήφιος, συγκεντρώνει 2% των προθέσεων ψήφου.

Ο Λούλα, 72 ετών, φυλακίσθηκε στις 7 Απριλίου για να εκτίσει ποινή κάθειρξης 12 ετών και ενός μήνα που του επιβλήθηκε για διαφθορά.

Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά κάθε ενοχή του και καταγγέλλει μια συνωμοσία των «ελίτ» και των μέσων ενημέρωσης για να τον εμποδίσουν να κερίδσει μια τρίτη προεδρική θητεία, οκτώ χρόνια αφότου αποχώρησε από την εξουσία με τη δημοτικότητά του σε ύψη ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση