GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ! ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ του Μπακογιάννη για τον "Καπετάν Ερμή" του ΕΛΑΣ...

Μια ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη που χαρακτήρισε «σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμβολο για την πίστη στις ιδέες και...

Μια ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη που χαρακτήρισε «σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμβολο για την πίστη στις ιδέες και το όραμα του καθένα μας» τον αποθανόντα «καπετάν Ερμή», κατά κόσμον Βασίλη Πριόβολο, ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει καβγά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έγινε στόχος ως «κρυφοκομμουνιστής» σημαντικής μερίδας υποστηρικτών της ΝΔ.

Τι είχε γράψει:
Κώστας Μπακογιάννης
Ο Καπετάν Ερμής έζησε 100 χρόνια και πολλές ζωές. Σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμβολο για την πίστη στις ιδέες και το όραμα του καθένα μας. Ο Βασίλης Πριόβολος αφήνει πίσω του διδάγματα αγώνα για τον αδύναμο, τον αδικημένο, τον κατατρεγμένο και τον ξεχασμένο. Για τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και την Ενότητα που τόσο έχουμε ανάγκη.
Φέτος δεν τις πρόλαβες τις Κορυσχάδες αγαπημένε Καπετάνιε. Θα είμαστε όμως όλοι εκεί και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.


Πώς σχολίασε τις αντιδράσεις, αντεπιτιθέμενος στους επικριτές του:
Κώστας Μπακογιάννης
Λοιπόν, επειδή φαίνεται πως προκάλεσα έναν μικρό χαμό (ξανά!). Η ιστορία μπορεί να μην ξαναγράφεται, αλλά θεραπεύεται. Θυμίζω πως το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 74 και η Eθνική Συμφιλίωση έγινε πράξη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 89. Αρνούμαι λοιπόν να σκιαμαχώ για το τι έγινε πριν 20, πριν 40, ή πριν 60 χρόνια. Να 'μαστε καλά, πεδία αντιπαράθεσης και σύγκρουσης θα υπάρχουν πάντοτε. Διαλέχτε αν θέλετε να αφορούν το χτες ή το αύριο. Α! Και επειδή δεν ξέρω κανένα να γεννιέται και να κουβαλάει μίσος, διάλειμμα μισού λεπτού να σκεφτούμε τι θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Αυτά. Βαράτε ελεύθερα τώρα.

2 σχόλια

  1. Ένα προφητικό αλλά και επίκαιρο σήμερα άρθρο του Παύλου Μπακογιάννη που γράφτηκε πριν 45 χρόνια

    (… Εκείνοι που καταστρατηγούν πρώτοι τους νόμους και δεν σέβονται τους κανονισμούς είναι η λεγόμενη άρχουσα τάξη, η ηγεσία… Είναι καθολική η γνώμη, ότι σε αυτόν τον τόπο μετράει μόνο, όποιος έχει “σχέσεις”, “γνωριμίες”, “μέσα” και φυσικά “χρήμα”. Κι επειδή όποιος έχει αυτό το τελευταίο, αγοράζει και όλα τα άλλα, η απόκτηση χρήματος έχει μεταβληθεί πλέον σε ιδεολογία. Λατρεία του χρήματος και αδίστακτη χρησιμοποίηση κάθε μέσου για την απόκτησή του, και φυσικά ανάλογη χρήση όταν αποκτηθεί…)

    (Απόσπασμα από τη 12σέλιδη προκήρυξη της 17 Ν, με ημερομηνία 18.9.1989 που εστάλη στην «Ελευθεροτυπία» στις 9 Οκτωβρίου 1989)

    «Αποφασίσαμε λοιπόν να εκτελέσουμε τον απατεώνα και ληστή του λαού Μπακογιάννη. Ο κύριος αυτός είναι υπεύθυνος όχι μόνο γιατί έκλεψε τα πρώτα 60 εκατομμύρια του ιδρυτικού κεφαλαίου της Γραμμής αλλά και για τις εκατοντάδες εκατομμύρια που είτε έκλεψε μαζί με τον συνεργάτη του Κοσκωτά για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου Γραμμής, αλλά και για την αγορά μέσω της Γραμμής της Τράπεζας Κρήτης …»

    Τα πολιτικά αποτελέσματα της υπόθεσης εκτέλεσης του Μπακογιάννη είναι γνωστά:
    Ο πεθερός του Μητσοτάκης έγινε πιο συμπαθής στην κοινή γνώμη μετά την δολοφονία και εκλέχθηκε πρωθυπουργός λίγους μήνες αργότερα, ενώ η σύζυγος του Ντόρα, η οποία μέχρι τότε δεν συμμετείχε στην πολιτική ζωή, άρχισέ να πολιτικονταραβερίζεται , διαπλέκεται και να ανακατεύεται σε πλήθος δημοσιευμένων οικονομικών και πολιτικών σκανδάλων…

    Ο Κωστάκης Μπακογιάννης μπορεί να είναι «σπέρμα» του δολοφονημένου “ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ” ΠΑΥΛΟΥ, όμως είναι και δημιούργημα της φαμίλιας του εφιάλτη Μητσοντοράκουλα, γαλουχημένος στα στήθια της πρωθιέρειας του νεποτισμού ,της ξενοδουλίας και της Μίεζενς …

    Ζούμε στη χώρα που ανέχεται το Μιζοτακέικο να σιτίζεται οικογενειακώς και αποκλειστικά από το δημόσιο εδώ και κάτι δεκαετίες και το Μπακογιανέικο να στηρίζει τον πολιτικό του βίο, πάνω σε έναν θάνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι γεγονός ότι στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ο Παύλος Μπακογιάννης είχε συνεργαστεί με τον Κοσκωτά στην δημιουργία της εκδοτικής επιχείρησης «Γραμμή», αναλαμβάνοντας και την διεύθυνση του περιοδικού «ΕΝΑ».

    Το καλοκαίρι του ’89 ο Παύλος Μπακογιάννης έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις ΝΔ-ΣΥΝασπισμού για τον σχηματισμό της κυβέρνησης Τζανετάκη.

    Ο Καρατζαφέρης ( το πρώην οικόσιτο της οικογενείας του φαταούλα Δράκουλα ) σε εκπομπή του άφησε υπονοούμενα για την δολοφονία Μπακογιάννη … (είπε πως «αν δεν ειχε σκοτωθεί ο Μπακογιάννης, η Ντόρα δεν θα είχε κανέναν δημόσιο ρόλο, θα ήταν σπίτι της όπως η μάνα της η Μαρίκα..)

    Χαρακτηριστικό είναι, όπως κατά καιρούς έχει δημοσιευθεί, χωρίς να έχει διαψευσθεί από την εν λόγω οικογένεια, ότι το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλει ετησίως για την οικογένεια Μητσοτάκη-Μπακογιάννη σε μισθούς ποσόν πλέον του 1.000.000 ευρώ...

    Αφήστε μας βρε επίγονοι της Μιζοκρατίας , τουλάχιστον την ελπίδα για κάτι νέο , πιο έντιμο , πιο ηθικό πιο αξιόλογο…

    Η πολιτική δεν έχει πλέον χώρο για κενόδοξους, άπληστους και αχόρταγους.


    ΥΓ: « Αν ένας εισαγγελέας με απίδια κάνει μια ολοκληρωμένη εξέταση στα δηλωμένα Ε9 της όσιας οικογενείας του Μήτσο-Ντόρα-Κούλα, οι μιζαρπάχτρες θα καταλύσουν στις σουίτες του Κορυδαλλού … παρέα με τον "ευεργέτη" τους τον Κουφοντίνα...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση