GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φάμελλος: Δεν υποχωρούμε σε μία ένταση ανταλλαγής – Ζητούμε άμεση επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών

"Ζητούμε άμεσα την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών στη χώρα μας, με την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που προβλέπει το τ...

"Ζητούμε άμεσα την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών στη χώρα μας, με την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που προβλέπει το τουρκικό Δίκαιο" δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με το ζήτημα των 8 Τούρκων αξιωματικών.

"Δεν υπάρχει καμία ομοιότητα στα περιστατικά, δεν υπάρχει καμία συγγένεια, δεν εισέρχεται το θέμα του δικαίου και της ελευθερίας του ανθρώπου σε διαπραγματεύσεις και σε διπλωματικά παιχνίδια" υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ καλωσόρισε το σκέλος των δηλώσεων Ερντογάν περί διάθεσης επίλυσης των προβλημάτων και για ένα Αιγαίο θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας.

"Περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα και αποδείξεις αυτής της δήλωσης. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα τεχνητό κλίμα έντασης, το οποίο τροφοδοτείται και από την προεκλογική προετοιμασία και δεν θα εισέλθουμε σε μία συζήτηση που αφορά το εσωτερικό της Τουρκίας, ούτε θα υποχωρήσουμε σε μια ένταση ανταλλαγής δηλώσεων" εξήγησε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ,

"Εμείς", πρόσθεσε, "κρατάμε μία σοβαρή και στιβαρή θέση, διότι η Ελλάδα είναι η Ευρώπη στην Ανατολική Μεσόγειο και εκπροσωπεί την Ευρώπη και τα σύνορά της, αλλά και την ουσία της, την ευρωπαϊκή αρχή δικαίου και αν ο κ. Ερντογάν επιθυμεί να εισέλθει σε αυτή την ευρωπαϊκή συζήτηση, θα πρέπει να μην αποκλίνει από τον ευρωπαϊκό κανόνα δικαίου".

Ερωτηθείς σχετικά με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τις προσφυγικές ροές, ο ΑΝΥΠΕΝ διευκρίνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM:

"Παρότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς εάν υπάρχουν σχέδια από την ηγεσία της Τουρκίας για παραβίαση της συμφωνίας με την ΕΕ για τους πρόσφυγες, πρέπει να πούμε ότι η τελευταία επίθεση στο Αφρίν και όλο αυτό το κλίμα στις περιοχές των Κούρδων έχει δημιουργήσει μεγάλες ροές προσφύγων προς την Τουρκία [...] και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης με τις υπάρχουσες δομές φιλοξενίας των προσφύγων, για να είμαστε προετοιμασμένοι, υπάρχει εγρήγορση από τον κ. Βίτσα τον αρμόδιο υπουργό."

"Ηδη υπάρχει ένα κοινός βηματισμός, έχουμε κι εμείς επικοινωνήσει για τα ζητήματα αυτά, διότι λειτουργούμε εδώ στο επίπεδο της φιλοξενίας, υπάρχει όμως ανάγκη να σκεφτούμε και πολιτικές πρόληψης", είπε το κυβερνητικό στέλεχος.

"Απλή αναλογική: Αντιδρούν όσοι επιθυμούν ανανέωση κλειστού συστήματος εξουσίας"

Σε ό,τι αφορά την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Φάμελλος εξέφρασε την άποψη πως αντιδρούν στην υιοθέτησή του "αυτοί που επιδιώκουν την ανανέωση ενός κλειστού συστήματος εξουσίας, το οποίο πρέπει όμως να επικυρώνεται και να αντιστοιχεί στην εξουσία".

"Είναι δίκαιο για τους πολίτες να έχει το ίδιο βάρος η ψήφος του κάθε Έλληνα και καθεμίας Ελληνίδας. Όσοι δεν θέλουν να έχει το ίδιο βάρος η ψήφος του κάθε Έλληνα, αντιμετωπίζουν ανισότιμα τους Έλληνες πολίτες, όπως έκαναν εδώ και πάρα πολλά χρόνια με την άσκηση πολιτικής σε επίπεδο ανταλλαγής καρέκλας και οικογενειοκρατίας", είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και πρόσθεσε:

"Η Ελληνική Πολιτεία και το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει ήδη επιλέξει η απλή αναλογική να είναι εκλογικό σύστημα των βουλευτικών εκλογών. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό, που είναι βασικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών δεν θέλει η ελληνική αυτοδιοίκηση να το εισάγει στη δική της συζήτηση" επισήμανε.

Ο ίδιος εκτίμησε, δε, πως "η αυτοδιοίκηση μόνο να κερδίσει έχει από την απλή αναλογική, διότι έτσι θα κινητοποιηθούν πολίτες, οι οποίοι δεν συμμετέχουν σήμερα στις δημοτικές εκλογές, γιατί τις θεωρούν ένα κλειστό σύστημα".

"Δεν υπάρχει δυνατότητα να εκφραστούν παρατάξεις και ενεργοί πολίτες που έχουν να προσφέρουν στον τόπο τους, γιατί φοβούνται ότι το μικρό ποσοστό δεν θα τους δώσει τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο. Υπάρχουν παρατάξεις στην αυτοδιοίκηση που με 25% από τον πρώτο γύρο, στον δεύτερο γύρο έχουν πάνω από 60% των εδρών του δημοτικού συμβουλίου, αυτό δεν είναι δίκαιο" εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση