ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Καμμένος: Ο πολίτης θα πρέπει να έχει το δικαίωμα στην νόμιμη άμυνα

Share it:
Ο Δημήτρης Καμμένος μέσω ανακοίνωσης του αναφέρεται στον θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, λέγοντας ότι υπάρχει ανεξέλεγκτη αύξηση της εγκληματικότητας, ενώ προσθέτει ότι «οι περιπτώσεις αυτοάμυνας δεν πρέπει να συγχέονται με την αυτοδικία».
Ακόμη ο αντιπρόεδρος της Βουλής επισημαίνει πως «το να υπερασπιστεί κανείς τη ζωή του και την περιουσία του από έναν διαρρήκτη λοιπόν είναι απολύτως φυσικό και δεν μπορεί η νομοθεσία να το εμποδίσει».
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα ότι έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, τον οποίο τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου δύο κουκουλοφόροι ληστές είχαν πυροβολήσει πισώπλατα, στην προσπάθεια του να υπερασπισθεί την σύζυγο και τα παιδιά του, μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά.
Επιθυμώ να εκφράσω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του, την γυναίκα, τα τρία παιδιά του και τους οικείους του. Οι προσπάθειες πρέπει να συνεχίσουν ώστε οι δράστες να συλληφθούν άμεσα και να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Με δεδομένη την ανεξέλεγκτη αύξηση της εγκληματικότητας είναι αυτονόητο πως οι περιπτώσεις αυτοάμυνας δεν πρέπει να συγχέονται με την αυτοδικία. Η περίπτωση της διάρρηξης είναι πράξη βίας εναντίον του νόμιμου ενοίκου, ο οποίος έχει την υποχρέωση να στραφεί κατά του εισβολέα όσο εκείνος ασκεί βία (αυτοάμυνα) και μόνο εφόσον σταματήσει η διάρρηξη εναντίον του ιδιοκτήτη, τότε και ο ένοικος πρέπει να παύσει την άμυνά του και να απευθυνθεί στους κρατικούς θεσμούς για την απόδοση δικαιοσύνης.
Το να υπερασπιστεί κανείς τη ζωή του και την περιουσία του από έναν διαρρήκτη λοιπόν είναι απολύτως φυσικό και δεν μπορεί η νομοθεσία να το εμποδίσει. Εμείς ως Πολιτεία οφείλουμε να πράξουμε το αυτονόητο, πρωτίστως με γνώμονα την ασφάλεια του πολίτη που αποτελεί άλλωστε και βασική προϋπόθεση κάθε ευνομούμενης δημοκρατικής κοινωνίας.
Το νομοθετικό πλαίσιο, χρειάζεται σίγουρα αλλαγή καθώς και να υπάρξει επαναπροσδιορισμός των αιτιάσεων αποφυλάκισης των κακοποιών. Ο πολίτης θα πρέπει αναμφίβολα να έχει το δικαίωμα στην νόμιμη άμυνα και την κάλυψη του νόμου να υπερασπίσει την ζωή, την περιουσία του και την οικογένεια του».
Share it:

Πολιτική

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση