GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους ταξιδιώτες - Ξενοδοχεία στο έλεος χάκερ

Οι ειδικοί σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας διαπίστωσαν ότι οι πόρτες σε μερικά από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του πλανήτη μπορεί να...

Οι ειδικοί σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας διαπίστωσαν ότι οι πόρτες σε μερικά από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του πλανήτη μπορεί να χακαριστούν και να παραβιαστούν χωρίς ο δράστης να αφήσει ηλεκτρονικά ή άλλα ίχνη.

Η εταιρεία F-Secure μελέτησε επί 12 χρόνια το ηλεκτρονικό πρόγραμμα των κλειδαριών που χρησιμοποιούν πολλά ξενοδοχεία εδώ και 20 χρόνια. Σύμφωνα με το BBC, δύο υπάλληλοι της F-Secure βρήκαν το αδύνατο σημείο του προγράμματος και έπειτα από προσπάθειες που διήρκησαν έναν χρόνο δημιούργησαν κάρτα χακαρίσματος.

Η κάρτα ανοίγει όλες τις πόρτες του ξενοδοχείου χωρίς να ενεργοποιείται στο κεντρικό σύστημα η ένδειξη "μη εξουσιοδοτημένη είσοδος" στο δωμάτιο. Με την ίδια κάρτα κατάφεραν να ενεργοποιήσουν τον ανελκυστήρα που οδηγεί στην πτέρυγα με τα VIP δωμάτια και την είσοδο του γκαράζ.

Η εταιρεία αποφάσισε να ελέγξει την ασφάλεια των κλειδαριών, όταν ο φορητός υπολογιστής ενός από τους υπαλλήλους της εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε. Το ηλεκτρονικό σύστημα του ξενοδοχείου έδειχνε ότι κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο δεν είχε μπει στο δωμάτιο. Τότε, δύο υπάλληλοι της εταιρείας αποφάσισαν να ερευνήσουν εάν υπήρχε τρόπος να χακάρει κανείς το πρόγραμμα των κλειδαριών και να ανοίξει την πόρτα χωρίς να αφήσει ηλεκτρονικά ίχνη.

Η εκπρόσωπος της F-Secure υποστήριξε ότι η εταιρεία που δημιούργησε το πρόγραμμα των κλειδαριών έχει ενημερωθεί και ήδη λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πηγή πληροφοριών: BBC, Espresso

Πηγή ΦΩΤΟ: thenextweb.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση