GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Η πληροφορία πρέπει να μετατρέπεται σε γνώση και επιστήμη

"Η πληροφορία πρέπει να μετατρέπεται σε γνώση και επιστήμη" τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, χαι...

"Η πληροφορία πρέπει να μετατρέπεται σε γνώση και επιστήμη" τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση που διοργανώθηκε, στο πλαίσιο του Athens Science Festival, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τα Εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή» με θέμα «Σεισμοί: Το σχολείο κάνει τη διαφορά».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τη συνεργασία μεταξύ σχολείου και έρευνας, που επετεύχθη μέσα από το πρόγραμμα-διαγωνισμό «Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο». "Πρόκειται για μία καινοτόμα μορφή διδασκαλίας" ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και συμπλήρωσε: "Ένα τέτοιο πρόγραμμα δείχνει τον δρόμο για τα αντικείμενα της επιστήμης, πώς πρέπει να έρχονται σε επαφή τα παιδιά με την επιστημονική πληροφορία, πώς να προσεγγίζουν την επιστήμη, αλλά και πώς να αμφισβητούν τα αποτελέσματα της επιστήμης. Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων της επιστήμης είναι εκείνη που την πάει μπροστά".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Εμμανουήλ Πλειώνης, χαρακτήρισε το πρόγραμμα "ρηξικέλευθο" και επισήμανε ότι το βασικό χαρακτηριστικό του είναι πως δεν ακολουθεί το μοντέλο της παραδοσιακής διδασκαλίας.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου, Γεράσιμος Τσελέντης, υπογράμμισε τη σημασία επιμόρφωσης των μαθητών σε θέματα που έχουν να κάνουν με τους σεισμούς και την ασφάλεια. "Αυτό που σκοτώνει δεν είναι ο σεισμός, αλλά ο πανικός" σημείωσε.

Εξάλλου, εκ μέρους της Ελληνογερμανικής Αγωγής, ο Σταύρος Σάββας, γενικός διευθυντής των εκπαιδευτηρίων, εξέφρασε την πίστη ότι μέσα από τέτοια προγράμματα το σχολείο μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Νωρίτερα, ο Γεράσιμος Χουλιάρας, διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και απόφοιτος της Ελληνογερμανικής Αγωγής, είχε περιγράψει το πρόγραμμα και τη σημασία του, για μία χώρα, όπως η Ελλάδα, που έχει το υψηλότερο σεισμικό ρίσκο στην περιοχή της Ευρώπης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση