GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΟΗΕ δεν επιβεβαιώνει τη χρήση χημικών στη Ντούμα της Συρίας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, έκανε έκκληση σήμερα να σταματήσουν οι μάχες στην Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, διευ...

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, έκανε έκκληση σήμερα να σταματήσουν οι μάχες στην Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, διευκρινίζοντας πως ο Οργανισμός δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν έχει γίνει χρήση χημικών όπλων.

«Ο Γενικός Γραμματέας ανησυχεί βαθιά για την ένταση και την επανάληψη της βίας στην Ντούμα στη διάρκεια των τελευταίων 36 ωρών, έπειτα από μα περίοδο σχετικής ηρεμίας». «Καλεί όλα τα μέρη να σταματήσουν τις μάχες και να επανέλθουν στην ηρεμία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του, Στεφάν Ντουζαρίτς.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες «ανησυχεί ιδιαίτερα για τους ισχυρισμούς ότι υπήρξε καταφυγή στα χημικά όπλα εναντίον του άμαχου πληθυσμού στην Ντούμα». «Αν και τα Ηνωμένα Έθνη δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες αυτές, ο Γενικός Γραμματέας υπογραμμίζει πως κάθε χρήση χημικών όπλων, εφόσον επιβεβαιωθεί, είναι απεχθής και απαιτεί έρευνα εις βάθος», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η συριακή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε σήμερα για τρίτη ημέρα τον τελευταίο θύλακα που παραμένει υπό τον έλεγχο των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, όπου δεκάδες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε 48 ώρες σε επιδρομές, περιλαμβανομένης, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, μιας πιθανής επίθεσης με χημικά όπλα.

Νωρίτερα, ο πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία εκφράζοντας λύπη για τα «δεκάδες θύματα» των πρόσφατων βομβαρδισμών.

«Τρομερά νέα μας έρχονται από τη Συρία με δεκάδες θύματα, πολλά από τα οποία γυναίκες και παιδιά (…) και ανθρώπους που χτυπήθηκαν από τα αποτελέσματα χημικών ουσιών που περιέχονται στις βόμβες», είπε ο πάπας ενώπιον χιλιάδων πιστών που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Δεν υπάρχει καλός και κακός πόλεμος, και τίποτα, τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη χρήση τέτοιων εργαλείων εξόντωσης εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων και πληθυσμών», πρόσθεσε.

«Προσευχόμαστε προκειμένου οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι να επιλέξουν τον άλλο δρόμο, εκείνον της διαπραγμάτευσης, τον μοναδικό που μπορεί να φέρει ειρήνη, που δεν θα είναι εκείνος του θανάτου και της καταστροφής», είπε ακόμη ο πάπας Φραγκίσκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση