GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνομοσπονδία ή δύο κράτη στην Κύπρο ζητεί ο Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών , Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε σημερινή σύσκεψη στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσ...

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών , Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε σημερινή σύσκεψη στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, και τους αρχηγούς των τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων έθεσε , όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), θέμα συνομοσπονδίας ή δύο κρατών ως μορφή λύσης του Κυπριακού.
Το ΚΥΠΕ επικαλείται πληροφορίες της τουρκοκυπριακής ιστοσελίδας Gak TV, σύμφωνα με τις οποίες ο Μουσταφά Ακιντζί απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί ο ίδιος να το θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Οι αρχηγοί των κομμάτων, που τάσσονται υπέρ της λύσης ομοσπονδίας , φέρονται να δήλωσαν ότι τέτοια απόφαση μπορούν να πάρουν μόνο στα συλλογικά τους όργανα.
Αντίθετα , οι αρχηγοί των κομμάτων , που δεν ευνοούν την ομοσπονδία, φέρονται να αντίκρισαν θετικά αυτή την ιδέα του Τούρκου ΥΠΕΞ. Η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα αναφέρει ότι η σύσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα και ως εκ τούτου μια πιθανή επανέναρξη των διαπραγματεύσεων θα μπορεί να γίνει, μετά τις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία.
Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση