GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων - Πώς αντέδρασε ο Τραμπ

Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι η χώρα του αναστέλλει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων ...

Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι η χώρα του αναστέλλει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και ότι κλείνει το κυριότερο πεδίο δοκιμών, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Από σήμερα, «21η Απριλίου, η Βόρεια Κορέα αναστέλλει τις πυρηνικές δοκιμές της και τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων. Ο Βορράς θα κλείσει ένα πεδίο πυρηνικών δοκιμών στο βόρειο τμήμα της χώρας για να αποδείξει τη δέσμευσή του στη διακοπή των πυρηνικών δοκιμών», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ ανέφερε ότι η χώρα του δεν χρειάζεται πλέον να κάνει δοκιμές διότι έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου.
Η κίνηση ανακοινώθηκε ενόψει της διακορεατικής συνόδου κορυφής την οποία αναμένεται να ακολουθήσει η σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ.
Τραμπ: «Μια πολύ καλή είδηση για όλο τον κόσμο»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την ανακοίνωση του Κιμ Γιονγκ Ουν ως «μια πολύ καλή είδηση για τη Βόρεια Κορέα και τον κόσμο».
«Μεγάλη πρόοδος! Αδημονώ για τη Σύνοδο μας», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση