GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελεύθερος με εγγύηση ο Πουτζντεμόν - Το σκεπτικό του γερμανικού δικαστηρίου

Ελεύθερος με εγγύηση αποφάσισε γερμανικό δικαστήριο να αφεθεί ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν. Σύμφωνα με το δικαστήρ...

Ελεύθερος με εγγύηση αποφάσισε γερμανικό δικαστήριο να αφεθεί ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν. Σύμφωνα με το δικαστήριο, η έκδοσή του στην Ισπανία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στη βάση των κατηγοριών για διαφθορά, αλλά όχι σε εκείνη των κατηγοριών για επανάσταση.
Ο Πουτντεμόν είχε συλληφθεί κατά την άφιξή του στη Γερμανία τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο ενός εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί στην Ισπανία. Οι Ισπανικές Αρχές κατηγορούν τον Καταλανό για ανταρσία και διαφθορά μετά τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
Το δικαστήριο, όπως αναφέρει το Reuters, όρισε την εγγύηση στα 75.000 ευρώ. Το δικαστήριο υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες περί επανάστασης που ο Πουτζντεμόν αντιμετωπίζει στην Ισπανία δεν είναι ποινικό αδίκημα στη Γερμανία, ενώ απουσιάζει και το στοιχείο της βίας που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Οι διαδικασίες για να αποφασιστεί αν θα εκδοθεί με την κατηγορία της διαφθοράς θα συνεχιστούν, όπως τονίζουν οι δικαστές.
Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση