GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρεις Πατριάρχες χαστουκίζουν τους ιμπεριαλιστές!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας ΔΗΛΩΣΗ « Εμείς οι Πατριάρχες: Ιωάννης Χ, Πατριάρχης του...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

ΔΗΛΩΣΗ
«Εμείς οι Πατριάρχες: Ιωάννης Χ, Πατριάρχης του...
Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας κι όλης της Ανατολής, Ιγνάτιος Εφράμ ΙΙ, Πατριάρχης του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας κι όλης της Ανατολής και  Giuseppe Absi, Πατριάρχης της Μελχιτικής Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας Αντιοχείας, Αλεξάνδρειας και Ιερουσαλήμ καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την απαίσια επίθεση που έλαβε μέρος αυτό το πρωί στη δική μας ανεκτίμητη χώρα, τη Συρία, από μέρους των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με την κατηγορία πως η Συριακή κυβέρνηση είχε χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.
Υψώνουμε τις φωνές μας να διαβεβαιώσουμε τα ακόλουθα:


1. Αυτή η απαίσια επίθεση είναι μια καθαρή παραβίαση των διεθνών νόμων και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, διότι είναι αδικαιολόγητη επίθεση εναντίον κυρίαρχης χώρας μέλους του ΟΗΕ.

2. Μας προκαλεί μεγάλο πόνο που αυτή η επίθεση προέρχεται από ισχυρές χώρες στις οποίες η Συρία δεν προκάλεσε καμία ζημία με οποιοδήποτε τρόπο.


3. Οι κατηγορίες των ΗΠΑ και των άλλων χωρών πως ο στρατός της Συρίας έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και ότι η Συρία είναι χώρα που κατέχει και χρησιμοποιεί αυτού του είδους όπλα, είναι δηλώσεις αδικαιολόγητες και δεν υποστηρίζονται από στοιχεία ικανά κι εμφανή.


4. Ο χρόνος αυτής της αδικαιολόγητης επίθεσης εναντίον της Συρίας, όταν η Διεθνής Ανεξάρτητη Επιτροπή Έρευνας επρόκειτο να ξεκινήσει την εργασία της στη Συρία, δυναμιτίζει το έργο αυτής της Επιτροπής.


5. Αυτή η απαίσια επίθεση καταστρέφει την πιθανότητα μια ειρηνικής πολιτικής λύσης και επιφέρει αύξηση της έντασης με περισσότερες επιπλοκές.


6. Αυτή η άδικη επίθεση δίνει κουράγιο στις τρομοκρατικές οργανώσεις και δύναμη για να συνεχίσουν την τρομοκρατία.

7. Ζητούμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ασκήσει τον φυσικό του ρόλο για την ειρήνη από το να συνεισφέρει στην ένταση των πολέμων.

8. Κάνουμε έκκληση σε όλες τις Εκκλησίες των χωρών που συμμετείχαν στην επίθεση να ασκήσουν τα χριστιανικά τους καθήκοντα σύμφωνα με τις διδαχές του Ευαγγελίου και να καταδικάσουν αυτή την επίθεση, να καλέσουν τις κυβερνήσεις τους να ασχοληθούν για την προστασία της διεθνούς ειρήνης.


9. Χαιρετίζουμε το κουράγιο, τον ηρωισμό και τις θυσίες του Αραβικού Στρατού της Συρίας, που με κουράγιο προστατεύουν τη Συρία και προσφέρουν ασφάλεια στο λαό. Προσευχόμαστε για τις ψυχές των μαρτύρων και την αποκατάσταση των τραυματιών. Έχουμε εμπιστοσύνη πως ο στρατός δεν θα γονατίσει μπροστά στις τρομοκρατικές επιθέσεις από το εξωτερικό ή το εσωτερικό, αλλά θα συνεχίσει να πολεμάει με κουράγιο εναντίον της τρομοκρατίας μέχρις όταν από κάθε εκατοστό Συριακής γης θα ξεριζωθεί η τρομοκρατία. Με τον ίδιο τρόπο επικροτούμε τη θέση των Χωρών που διάκεινται φιλικά προς τη Συρία και το λαό της.
Προσευχόμαστε για την ασφάλεια, τη νίκη και την απελευθέρωση της Συρίας από κάθε μορφή πολέμου και τρομοκρατίας. Προσευχόμαστε για την ειρήνη στη Συρία και σ' ολόκληρο τον κόσμο και καλούμε σε ενίσχυση των προσπαθειών εθνικής συμφιλίωσης για να προστατεύσουμε τη χώρα και να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια όλων των Σύρων».

Υποκλινόμαστε στους ιεράρχες που τιμούν τα ράσα τους και τολμούν να πουν τα σύκα σύκα στους ιμπεριαλιστές!
Θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε αυτή την κοινή δήλωση τριών Πατριαρχών χωρίς ένα σχόλιο, γιατί είναι μια δήλωση που τσακίζει κόκαλα...
Όμως δεν μπορούμε να μην θίξουμε το γεγονός του ότι ο Βαρθολομαίος με την ένοχη σιωπή του επί 7 ολόκληρα χρόνια αλλά κι ο Ιερώνυμος, δεν έχουν κάνει μια απλή δήλωση συμπαράστασης στο μαρτυρικό λαό της Συρίας κι ούτε στους περισσότερους από 2.000.000 εκατομμύρια Ελληνορθόδοξων της Συρίας.
Αντ' αυτού είναι στην πρώτη γραμμή των επιχορηγήσεων για την εμπορία ωμού κρέατος κι εκμετάλλευσης των παράνομων μεταναστών, που μάλιστα εμφανίζουν ως "φιλανθρωπία"!
Δυστυχώς αυτοί και μαζί τους ο πάπας της Ρώμης ουδεμία σχέση έχουν με τον Χριστιανισμό κι αν υπάρχει Θεός δεν θα τους έσωζε ούτε ο μοναχισμός.
«Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου»...
Το μήνυμα των τριών Πατριαρχών είναι μήνυμα ελπίδας πως ακόμη υπάρχουν Παπαφλέσσες κι όχι μόνον έμποροι κι επιχειρηματίες ιεράρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση