GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: Το αίτημα Μητσοτάκη για εκλογές επιβεβαιώνει αυτό που αμφισβητεί, το τέλος του μνημονίου - ΒΙΝΤΕΟ

Το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για εκλογές το φθινόπωρο του 2018 επιβεβαιώνει αυτό που αμφισβητεί, δηλαδή το τέλος του Μνημονίου και τ...

Το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για εκλογές το φθινόπωρο του 2018 επιβεβαιώνει αυτό που αμφισβητεί, δηλαδή το τέλος του Μνημονίου και το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου για τη χώρα, επισήμανε ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση έχει σκοπό να ανανεώσει την εντολή του λαού στην ώρα της.

«Η επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο ότι η χώρα βαδίζει προς την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και προσέθεσε: «Επίσης, η παρέμβαση του γγ του ΟΟΣΑ Γκουρία, πριν από λίγη ώρα, επιβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, έχει ολοκληρώσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και πλέον μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία. Είναι προφανές ότι όσα είπε ο κ. Γιούνκερ και ο κ. Γκουρία, πριν από λίγο δεν ταιριάζουν με τις ιστορίες κατάρρευσης και καταστροφής που αναπαράγονται καθημερινά τόσο από τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης όσο και από την Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη».

Σε αυτό ακριβώς απέδωσε και τον λόγο, για τον οποίο, όπως είπε, «μεγάλη μερίδα του Τύπου αποφάσισε ότι δεν είχε λόγο να προβάλει την επίσκεψη, τις δηλώσεις αλλά και την ομιλία του κ. Γιούνκερ -η οποία σημειωτέον ήταν η πρώτη ομιλία Ευρωπαίου αξιωματούχου στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Αναφέρθηκε, επίσης, στη συνεδρίαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής στη Σόφια, λέγοντας ότι κι αυτό δεν απασχόλησε ιδιαίτερα μεγάλη μερίδα του Τύπου, καθώς δεν επιβεβαίωσε τα τρομοκρατικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που παρουσιάστηκε εκεί θα μας επιστρεφόταν ως απαράδεκτο. «Αντ΄ αυτού το στρατηγικό σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών χαιρετίστηκε από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, ενώ καθορίστηκαν και οι ημερομηνίες σταθμοί για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και τη συμφωνία για τη μεταπρογραμματική εποπτεία- το καθεστώς της οποίας θα προσομοιάζει με το αντίστοιχο όλων των χωρών που εξήλθαν από τη διαδικασία των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε:

«Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου αναμένεται να ληφθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις για την καθαρή έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα. Όπως καταλαβαίνετε η προοπτική της καθαρής εξόδου δεν μπορεί καν να συγκριθεί με όσα διαφημίζονταν ως success story από την συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου που θεωρούσε έξοδο από το πρόγραμμα την πιστοληπτική γραμμή. Πιστοληπτική γραμμή η οποία βεβαίως υπήρχε μόνο στην φαντασία της τότε κυβέρνησης, καθώς ποτέ δεν είχε τεθεί ούτε καν ως σενάριο από τη μεριά των δανειστών οι οποίοι ήδη από τον Ιούνιο του 2014 θεωρούσαν ότι το 2ο πρόγραμμα είχε βγει αναντίστρεπτα εκτός πορείας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «αυτές οι εξελίξεις επιτρέπουν, εξάλλου, να καταλάβουμε και τον λόγο για τον οποίο η Νέα Δημοκρατία ξαναθέτει σήμερα θέμα εκλογών για το φθινόπωρο του 2018». «Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και η κ. Σπυράκη, σας θυμίζω, έκαναν λόγο για την ανάγκη νέας εντολής μετά το τέλος του προγράμματος» προσέθεσε και υπογράμμισε:

«Δεν μπορώ παρά να επισημάνω ότι το αίτημα αυτό είναι κάπως οξύμωρο. Επιβεβαιώνει, τελικά, αυτό που αμφισβητεί. Το τέλος του μνημονίου και το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου για τη χώρα. Είναι λογικό λοιπόν που η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης ανησυχούν. Τους διαβεβαιώνουμε πάντως πως έχουμε σκοπό να ανανεώσουμε την εντολή μας στην ώρα της».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση