GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι ζητά να διερευνηθεί ο Εισαγγελέας για τα προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τα προβλήματα υδροδότησης που προκλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη αναζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης, μέ...

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τα προβλήματα υδροδότησης που προκλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη αναζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης, μέσω προκαταρκτικής εξέτασης την οποία παρήγγειλε.
Με έγγραφη παραγγελία προς την εισαγγελέα ποινική δίωξης Αργυρή Βαλούση, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, ζητεί να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν τα προβλήματα, αλλά και οι χειρισμοί που έγιναν για την αποκατάστασή τους. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί εάν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπους από τη συνεχιζόμενη έλλειψη νερού σε σχολεία, κοινωφελείς εγκαταστάσεις κ.ά.
Ένα άλλο, δεύτερο, σκέλος της ίδιας έρευνας συνδέεται με τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, ζητείται να γίνει έλεγχος για τον τρόπο συντήρησης των υποδομών και του δικτύου ύδρευσης, όπως επίσης για τα οικονομικά κονδύλια που διατέθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό, κι εφόσον διατέθηκαν, εάν αυτά κατευθύνθηκαν και αξιοποιήθηκαν με τον σωστό τρόπο.
Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι πρωτίστως αυτά της έκθεσης σε κίνδυνο και της απιστίας, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ θα εξεταστεί εάν στοιχειοθετούνται μία σειρά από πλημμελήματα, όπως η παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, η παράβαση καθήκοντος κ.ά.
Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση