GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Όχι" από το Συμβούλιο Εφετών στην έκδοση της Μαρίας Εφίμοβα στην Μάλτα

Της Άννας Κανδύλη Τη μη έκδοση της Ρωσίδας Μαρίας Εφίμοβα στην Μάλτα αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, απορρίπτοντας και τα δύο ...

Της Άννας Κανδύλη
Τη μη έκδοση της Ρωσίδας Μαρίας Εφίμοβα στην Μάλτα αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, απορρίπτοντας και τα δύο εντάλματα που είχαν εκδώσει οι αρχές της νησιωτικής χώρας.
Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Ευγενίας Κυβέλου η οποία χαρακτήρισε τα ευρωπαϊκά εντάλματα εν μέρει ασαφή, αόριστα αλλά και παράτυπα, καθώς φέρουν ίδια ημερομηνία με τα εθνικά ενώ θα έπρεπε να είχαν εκδοθεί νωρίτερα.
Η κ. Κυβέλου χαρακτήρισε δε ήσσονος σημασίας και τα αδικήματα που της αποδίδονται κι ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται η έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων.
Η 36χρονη Ρωσίδα ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε ότι δεν θα έχει δίκαιη δίκη στην Μάλτα ενώ άφησε να εννοηθεί ότι κινδυνεύει και η ζωή της.
Κι αυτό γιατί θεωρείται βασική πληροφοριοδότρια, της δολοφονηθείσας Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Γκαρουάνα Γκαλίσια τον περασμένο Οκτώβριο , η οποία διερευνούσε πράξεις διαφθοράς κυβερνητικών παραγόντων της χώρας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση