GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς "κρατάει" ο Φίλης τον Τσίπρα!

O πολιτικός -και τουλάχιστον κοινωνικός- νεοπλουτισμός του ΣΥΡΙΖΑ αντανακλάται στην περίπτωση της Περιστέρας Μπαζιάνα και της "αναρ...

O πολιτικός -και τουλάχιστον κοινωνικός- νεοπλουτισμός του ΣΥΡΙΖΑ αντανακλάται στην περίπτωση της Περιστέρας Μπαζιάνα και της "αναρρίχησης" της πλέον στα καθηγητικά μεγαλεία του Πολυτεχνείου. Οι αποκαλύψεις για το ΦΕΚ και το παρασκήνιο αυτής της ιστορίας έχει προκαλέσει ήδη μεγάλο σούσουρο και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως μαθαίνω, αν και επικρατεί το κλίμα της "σταλινικής αριστεράς" και κανείς δεν τολμά να βγει να μιλήσει προς τα έξω. 
Με δεδομένο ότι η πρωθυπουργική σύντροφος έχει ολόκληρο "βίο και πολιτεία" τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν ήταν ένα μεμονωμένο κρούσμα, οι ψίθυροι αν και χαμηλόφωνα έχουν αρχίσει να αυξάνονται ενώ μειώνονται σταθερά οι υποστηρικτές της.
Η περίπτωση έχει αρχίσει να θυμίζει τη Δήμητρα Λιάνη, πριν αλλά και μετά την περίοδο που έγινε σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου. Η αναλογία έχει να κάνει με το γεγονός ότι και οι δύο, από ένα σημείο και μετά, έκαναν με τη δημόσια εικόνα και τη συμπεριφορά τους σοβαρή πολιτική και εκλογική ζημιά στα κόμματα των συζύγων τους. Του ΠΑΣΟΚ τότε και του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Με διαφορετικό τρόπο βέβαια η καθεμία, αλλά το κοινό σημείο είναι ότι "αξιοποίησαν" τη θέση τους -ως σύζυγοι ή σύντροφοι πολιτικών αρχηγών- για να "επωφεληθούν". Η Λιανη χρίστηκε μέχρι και διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε φτιάξει "αυλή", ήθελε να πολιτευτεί και μάλιστα αν προλάβαινε ήθελε και να τον διαδεχτεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ!
Κάποιοι έχουν αρχίσει να λένε μεταξύ αστείου και (πιο πολύ) σοβαρού ότι με τη φόρα που έχει πάρει η κυρία Μπαζιάνα εναι θέμα χρόνου να θελήσει να μεταπηδήσει και αυτή στο πολιτικό προσκήνιο. Αυτή είναι, κατά τοςυ ίδιους, η βαθύτερη επιδιώξή της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι η Περιστέρα έχοντας ήδη κομματικές ...περγαμηνές ήταν αυτή που στρατολόγησε τον μικρό Αλέξη στην ΚΝΕ, ότι αυτή είχε αναλάβει για χρόνια την καθοδήγηση του και ότι έθεσε σε αναστολή τις πολιτικές της φιλοδοξίες όταν αυτός πήρε το δαχτυλίδι της διαδοχής από τον Αλαβάνο στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι την ξέρουν καλά λένε ότι οι φιλοδοξίες αυτές είναι υπαρκτές ακόμα. Μάλιστα αναζωπυρώνονται και δεν θα πρέπει να κάνει καθόλου εντύπωση -το εντελώς αντίθετο- αν τη δούμε το επόμενο διάστημα να αναλαμβάνει και κάποιο αξίωμα για να εγγράψει ...υποθήκες!
H επαγγελματική, πανεπιστημιακή και κοινωνική ανέλιξη της συνδυάζεται πλήρως με αυτό διότι η κυρία Μπαζιάνα είναι σε μία φάση που "παίρνει" ό,τι θέλει από τον Τσίπρα για να "τον αφήνει ήσυχο". Η σχέση τους είναι τέτοια που για "να επικρατεί ηρεμία" στην οικογενειακή στέγη και να τηρείται η "βιτρίνα" -ακόμη και στην μετά Αχτσιόγλου εποχή- "ικανοποιούνται" όλες οι απαιτήσεις της. Η σταδιακή μετάλλαξη της ακόμα και από ενδυματολογικής πλευράς -όπως και ή "διόρθωση" της μύτης της με ειδική επέμβαση- κατά την τελευταία τριετία είναι πλήρως αποκαλυπτική του τι συμβαίνει.
Όμως όπως είπαμε αρχίζει να σημειώνεται εσωκομματικός αναβρασμός. Οι πληροφορίες που έχω μάλιστα αναφέρουν ότι το θέμα απασχολεί την λεγόμενη ομάδα των "53" που ψάχνουν να βρουν τρόπο για να το εκμεταλλευτούν και να πιέσουν με αυτό τον Τσίπρα στο παιχνίδι της εσωκομματικής μοιρασιάς.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην ομάδα αυτή ανήκουν τόσο ο Νίκος Φίλης όσο και η Σία Αναγνωστοπούλου οι οποίοι ήταν - υπουργός και αναπληρωτής υπουργός αντίστοιχα- στο Παιδείας όταν το 2016 πέρασαν στα μουλωχτά την τροπολογία που ανοίγει το παράθυρο για την μετατροπή της Μπαζιάνα από απλή διοικητική υπάλληλο σε κανονική καθηγήτρια του Πολυτεχνείου. Βεβαίως έχουν και οι δύο τη φωλιά τους λερωμένη γιατί εκείνοι έφεραν την τροπολογία - σκάνδαλο στη Βουλή. Ομως στη συνέχεια την κατήργησαν έστω και "εκ παραδρομής" όπως ελέχθη, για να την επαναφέρει δύο μήνες αργότερα ο Γαβρόγλου. Σε κάθε περίπτωση γνωρίζουν όλο το παρασκήνιο από πρώτο χέρι για το πώς η πρωθυπουργική συμβία πίεζε για να γίνει το προσωπικό της ρουσφέτι. Και με αυτό, όπως λέγεται στις παρέες του ΣΥΡΙΖΑ, "κρατάνε" τον Τσίπρα. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι ο Φίλης, ο οποίος έχει ψηφίσει βέβαια και το μνημόνιο και όλους τους μνημονιακούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας τώρα να το παίξει αρχηγός της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και να έχει ρόλο στην "επόμενη μέρα" ξεσπάθωσε πάλι αυτές τις μέρες κάνοντας ευθεία κόντρα στον Τσίπρα για το θέμα του Καστελόριζου και τα ερείπια που θα υπάρχουν μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο χωρίς εκείνος να του απαντά. Στην πραγματικότητα ο Νίκος Φίλης τον προκαλεί, κλιμακώνοντας καθημερινά τις επιθέσεις και έχοντας την βεβαιότητα ότι, με όσα γνωρίζει, δεν μπορεί να του κάνει ο Τσίπρας τίποτα.
Να λοιπόν που η Περιστερα με τα καμώματά της γίνεται και αντικείμενο των εσωκομματικών παιχνιδιών και εκβιασμών στο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτως ή αλλιώς πάντως εξελίσσεται και σε ανοιχτή πληγή εν όψει των εκλογών έστω και αν κανάλια, "μεγαλοεφημερίδες" και εξαρτώμενα συστημικά μέσα ενημέρωσης με τους παπαγάλους τους δεν λένε και δεν γράφουν κουβέντα...
Μ. Γιαλούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση