GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίτσας: Δεν παραδίδουμε ούτε πόντο κυριαρχίας, αλλά δεν φοβάμαι για πόλεμο - ΒΙΝΤΕΟ

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκχωρήσει ούτε έναν πόντο κυριαρχίας στην Τουρκία και οι ένοπλες δυνάμεις «έχουν τα μάτια τους 24, όχι 1...

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκχωρήσει ούτε έναν πόντο κυριαρχίας στην Τουρκία και οι ένοπλες δυνάμεις «έχουν τα μάτια τους 24, όχι 14 και παίρνουν όλα τα μέτρα ελαχιστοποίησης κινδύνου» ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε απόπειρα γκριζαρίσματος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας εκτίμησε όμως πως δεν υπάρχει κίνδυνος σύρραξης με την Τουρκία, καθώς το ελληνικό στράτευμα έχει μεγάλη αποτρεπτική δύναμη.

Είπε επίσης πως οι προκλητικές δηλώσεις Τούρκων πολιτικών είναι πρωτίστως «πολεμοχαρείς κορώνες» που μένουν σε επίπεδο ρητορικής, και δεν μετουσιώνονται σε πράξεις. Ο κ. Βίτσας εκτίμησε πως οι προκλήσεις και οι παραβιάσεις της Άγκυρας αποσκοπούν στο να ανοίξουν κεφάλαια συζήτησης που δεν είναι στο συμφέρον της Αθήνας, θέση που έχει διατυπώσει και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ. Βίτσας δεν υιοθέτησε την άποψη πως η Τουρκία θέλει να «πλημμυρίσει» τα ελληνικά νησιά με πρόσφυγες και μετανάστες, ωστόσο υπογράμμισε ότι στόχος της χώρας είναι στα μειωθούν οι ροές προς την ελληνική επικράτεια, οι οποίες είναι αυξημένες.

Ο υπουργός ανέφερε ότι πως πολεμικές επιχειρήσεις, όπως η επίθεση τω ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία, γεννούν νέους πρόσφυγες, ωστόσο τόνισε ότι οι νέες ροές θα επηρεάσουν πρώτα τους γείτονες της Συρίας, όπως την Ιορδανία, κι όχι την Ελλάδα.

Ο κ. Βίτσας επισήμανε πάντως πως η χώρα μας μπορεί να επωμιστεί συγκεκριμένο αριθμό αφίξεων κι ότι επαφίεται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπιστεί τυχόν κρίση.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση