GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οργισμένη αντίδραση Πούτιν για το χτύπημα στη Συρία

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την επίθεση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία. ...

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την επίθεση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε την επίθεση μία εχθρική πράξη κατά ενός ξένου κράτους, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που η στρατιωτική επιχείρηση της Δύσης πραγματοποιήθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει πάρει την έγκριση του ΣΑ του ΟΗΕ, αυτό συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία χτύπησαν μια χώρα στην οποία η Ρωσία βοηθά το καθεστώς να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.

Και όλα αυτά, επεσήμανε ο Πούτιν, παρά το γεγονός ότι ούτε Ρώσοι, ούτε Σύροι εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό περί χημικής επίθεσης από το καθεστώς Άσαντ στην πόλη Ντούμα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος καταδίκασε σθεναρά τα αμερικανικά πυραυλικά χτυπήματα κατά της Συρίας, τα οποία όπως είπε «επιδεινώνουν την ανθρωπιστική καταστροφή, προσβάλλουν τον άμαχο πληθυσμό και συνωμοτούν με την τρομοκρατία».

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έπληξαν πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, παραβιάζοντας τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο, είπε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι με αυτές τις ενέργειες, η Ουάσιγκτον προωθεί ένα νέο κύμα αιτούντων άσυλο από τη Συρία αλλά και ολόκληρη την γύρω περιοχή.

Πηγή πληροφοριών: Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση