Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΒΟΥΤΣΗ! Ο Παναγούλης κατακεραυνώνει τον Τόσκα...

Share it:
Σκληρή επιστολή εστάλη εκ μέρους του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη προς τον Πρόεδρο της Βουλής με θέμα την «ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ» αναφορικά με τον υπουργό Δημ. Τάξης...

Αθήνα, 24 Aπριλίου 2018
Αριθμ. Πρωτ.: 487
Επιστολή ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Νικόλαο Βούτση

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ»
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα για το γεγονός ότι, με την ανοχή σας, υπουργός συστηματικά επιδεικνύει αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και περιφρονεί το πρόσωπό μου, τον Κανονισμό της Βουλής και το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Στις 05/03/2018 κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ «ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ» προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, ο οποίος, πάνω από τρεις φορές, επικαλέσθηκε κώλυμα και δεν εμφανίσθηκε. Χθες, 19/04/2018, ενάμιση μήνα μετά την κατάθεσή της, η άνω Ερώτησή μου, με τον αριθμό 19 στο Δελτίο των Επίκαιρων Ερωτήσεων, ορίσθηκε να συζητηθεί μαζί με άλλες Ερωτήσεις απευθυνόμενες στον κ. Τόσκα, ο οποίος εδέησε να εμφανισθεί, ωστόσο, για μια ακόμη φορά η Ερώτηση δεν συζητήθηκε, χάριν της εξής απαράδεκτης και προκλητικής μεθόδευσης: Την προηγουμένη ημέρα, στις 18/04/2018, το Τμήμα Επίκαιρων Ερωτήσεων της Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με ενημέρωσε ότι η συζήτηση της Ερώτησης μου, ως Ανεξάρτητου Βουλευτή, θα γίνει κατά τις 13:00 μ.μ προς το τέλος της διαδικασίας. Την ίδια διαβεβαίωση έλαβα το πρωί, οπότε και αποχώρησα από την αίθουσα της Ολομέλειας, αναμένοντας τη σειρά μου. Στις 12:15 μ.μ. έλαβα ξαφνικά τηλεφώνημα από υπάλληλο, ευρισκόμενη στην αίθουσα της Ολομέλειας, η οποία με ενημέρωσε ότι η ερώτηση ακυρώθηκε και ότι δεν θα συζητηθεί, λόγω αλλαγής του προγράμματος και κωλύματος του κ. Τόσκα. Ώστε, επετράπη στον κ. Τόσκα το εξής απαράδεκτο: Να εμφανισθεί το πρωί κανονικά στην αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να απαντήσει σε όλες τις κατά σειρά ερωτήσεις βουλευτών με αριθμό 7, 13,14, 16 και 18, πλην της δικής μου, και, στη συνέχεια, να διαφύγει ανενόχλητος αποφεύγοντας, για μια ακόμη φορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Με βάση ποιο άρθρο του Κανονισμού της Βουλής, κύριε Πρόεδρε, οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές ασκούν το δικαίωμα του κοινοβουλευτικού ελέγχου με όρους δυσμενέστερους από τους υπόλοιπους βουλευτές; Ο εν λόγω υπουργός, προφανώς, νιώθει άβολα κάθε φορά που καλείται να απαντήσει σε βουλευτή που ήταν σφοδρός πολιτικός του αντίπαλος κατά την περίοδο της Χούντας. Ωστόσο, όλοι ανεξαιρέτως οι υπουργοί οφείλουν να συμμορφώνονται επί ίσοις όροις προς τις υποχρεώσεις λογοδοσίας, έγγραφης απάντησης, παρουσίας και προφορικής απάντησης, όπως αυτές ρητά προβλέπονται στα άρθρα 124 παρ. 1, 126 παρ. 1 και 4, 129, 132 του Κανονισμού της Βουλής.
Το γεγονός ότι ο εν λόγω υπουργός συστηματικά απαντά ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ στα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου και περιφρονεί εμένα, ως βουλευτή, τον Κανονισμό της Βουλής και το Ελληνικό Κοινοβούλιο σας καθιστά υπόλογο, ως Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Η στάση του συγκεκριμένου υπουργού είναι απαράδεκτη, προκλητική και προσβάλλει το Ελληνικό Κοινοβούλιο, πολλώ δε μάλλον, τη στιγμή που όταν θυσιάζονταν άνθρωποι, δίνοντας τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επτάχρονης Δικτατορίας των Συνταγματαρχών για να λειτουργήσει ξανά το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο κ. υπουργός πανηγύριζε στο πλευρό του Ιωαννίδη!
Αυτονόητα, προέβην, ήδη, στην επανακατάθεση της Ερώτησής μου, γιατί, ευτυχώς, πέρασε η εποχή του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
Με την με αριθμ. Πρωτ. 390/28.11.2016 Επιστολή μου είχα διαμαρτυρηθεί για αντίστοιχη συμπεριφορά ετέρου υπουργού και σας είχα παρακαλέσει να του απευθύνετε σύσταση και να με ενημερώσετε εγγράφως σχετικά, χωρίς ωστόσο να έχω λάβει μέχρι σήμερα καμία απάντηση.
Με την παρούσα, σας καλώ, να απευθύνετε σύσταση προς τον συγκριμένο υπουργό, κοινοποιούμενη προς εμένα, να τηρεί εφεξής τον Κανονισμό, να σέβεται το Κοινοβούλιο και να εμφανίζεται στη Βουλή και να απαντάει προφορικά σε όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές στις ερωτήσεις που συζητούνται με τη διαδικασία των επίκαιρων ερωτήσεων.
Με τιμή,
Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
Share it:
Reactions:

Θέμα

Παναγούλης

Πολιτική

Τόσκας

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση