GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα στους υπουργούς: Δεν θα δεχτώ καμία καθυστέρηση στην έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης

Αυστηρό μήνυμα ότι δεν θα δεχτεί καμία καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης έστειλε στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στου...

Αυστηρό μήνυμα ότι δεν θα δεχτεί καμία καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης έστειλε στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στους εμπλεκόμενους με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων,υπουργούς,ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
"Δεν αναμένεται κανένας εφησυχασμός. Περιμένω όλοι να εργαστείτε με αίσθημα ευθύνης γιατί τώρα κρίνεται η επιτυχία της κυβέρνησης. Δεν θα υπάρξει άλλη αξιολόγηση, είναι η τελευταία και πιθανές εκκρεμότητες δεν μπορεί να μετατεθούν στο μέλλον» είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:
«Βούλησή μου είναι να μην δεχτώ καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες και τεχνικά εμπόδια. Οποιος έχει αντιρρήσεις να τις εκφράσει τώρα. Εδώ δεν κρίνεται το ατομικό έργο κάθε υπουργού αλλά το συλλογικό μας στοίχημα και πρέπει να είμαστε αυστηροί με τους εαυτούς μας»
Θα δώσουμε ολες τις δυνάμεις μας για την ολοκλήρωση του προγράμματος,ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό βασικό ορόσημο είναι ο Αύγουστος και το τέλος των προγραμμάτων που είναι μια «μεγάλη τομή στην σύγχρονη ιστορία της πατρίδας».
Όπως είπε, η τρίτη αξιολόγηση έκλεισε έγκαιρα και χωρίς παράλογες απαιτήσεις από τους δανειστές που αντιλαμβάνονται ότι η χώρα αλλάζει: επιτυγχάνει τρία χρόνια δημοσιονομική υπεραπόδοση και περνά στην εποχή της ανάπτυξης.
«Η εξέλιξη δεν ήταν δεδομένη. Για να κλείσουμε το φαύλο κύκλο της οκταετούς επιτροπείας δουλέψαμε σκληρά και εξασφαλίσαμε τρεις βασικές προϋποθέσεις: αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας έναντι της διεθνούς κοινότητας, δημιουργήσαμε ευρωπαϊκές συμμαχίες για να σπάσει το ταμπού της λιτότητας στην Ευρώπη, εξασφαλίσαμε μια μακρά περίοδο πολιτικής σταθερότητας παρά τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης», τόνισε.
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στα οικονομικά μεγέθη που βελτιώνονται (ΑΕΠ, βιομηχανική παραγωγή, δείκτης PMI, τουρισμός) και στάθηκε στη μείωση της ανεργίας που περιορίστηκε κατά επτά μονάδες και σήμερα είναι κοντά στο 20%. «Δεν πανηγυρίζουμε αλλά δεν είναι και μικρό το κατόρθωμα».
Για να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία, κατά τον ίδιο, πρώτη προϋπόθεση είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος και δεύτερη η προσέλκυση επενδύσεων. Για τις τελευταίες, ανέφερε ότι μόλις σε μια εβδομάδα ανακοινώθηκαν τρεις νέες επενδύσεις τριών δισεκατομμυρίων ευρώ (Deutsche Telekom, Fund με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΕΤΕπ).
Μια τρίτη προϋπόθεση είναι η μόνιμη και σταθερή πρόσβαση της χώρας στις αγορές χρήματος και η δημιουργία του «μαξιλαριού ρευστότητας».
«Τώρα είναι η ώρα για να εντείνουμε τις προσπάθειες και να ανταπεξέλθουμε στα τελευταία μέτρα του μαραθωνίου», είπε στους υπουργούς του. «Η επιβράβευση θα είναι μεγάλη, τόσο συμβολικά όσο και πραγματικά γιατί έξοδος σημαίνει περισσότεροι βαθμοί ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής».
Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να οδηγήσει στη λαϊκή ετυμηγορία στο τέλος της θητείας της το φθινόπωρο του 2019, ούτε καν οι ευρω-εκλογές του 2019 που θα διαψεύσουν όσους έσπευσαν να διαμορφώσουν πολιτικούς συσχετισμούς από δημοσκοπήσεις που διαμορφώνουν ψευδή εικόνα για τις διαθέσεις του ελληνικού λαού.
«Τα ζητήματα που καλείται να δώσει λύση η κυβέρνηση είναι πολλά και ταυτόχρονα. Το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην χάνουμε την στοχοπροσήλωσή μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.
«Η κυβέρνηση συγκροτήθηκε με κόμματα που έχουν διαφορετικές αφετηρίες αλλά κοινό κεντρικό πολιτικό στόχο: την ασφαλή και οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Με βασικό συνδετικό ιστό την ειλικρίνεια και την κοινή πίστη στις δυνάμεις του ελληνικού λαού που δεν του άξιζε να τις στερεί ένα κύκλωμα διαπλοκής και διαφθοράς που μάλιστα είχε και τη βασική ευθύνη για την χρεοκοπία» υπογράμμισε Αλέξης Τσίπρας.
Όπως είπε «αυτές είναι βασικές συντεταγμένες των στόχων και κάθε μέρα που περνά βρισκόμαστε πιο κοντά. Να μην επαναπαυθούμε γιατί τα τελευταία μέτρα της διαδρομής είναι τα πιο κρίσιμα, ούτε να αποπροσανατολιζόμαστε από το στόχο από την εξαιρετικά περίπλοκη διεθνή συγκυρία».

2 σχόλια

  1. Σήμερα είναι σύνθημα έλεγε ο ψευταράκος - ψεύτης - ψευταράς, από Δευτέρα θα είναι νόμος του κράτους: Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη». Θεός! Αριστερός» θεός! Των πλειστηριασμών. Το σπίτι είναι χολέρα, πάρε των ομματιών σου και τράβα παραπέρα..

    θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχίνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας, από τη μια να του αρπάζουν το ψωμί απ’ το τραπέζι κι από την άλλη να του πετούν κάποια ψίχουλα για να τον εξαγοράσουν, έλεγε ο Τσίπρας για τη Δεξιά κι έκανε ακριβώς το ίδιο ο ίδιος! Άπαιχτος...Ουδέποτε άλλος τις πολιτικός κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχει διασύρει την Αριστερά τόσο θανάσιμα, με τέτοιον κυνισμό και τέτοια αναισχυντία..

    Στόχος μας είναι η κατάργηση με έναν νόμο όλων των μέτρων λιτότητας..Είναι δέσμευση ότι θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751! Αρχηγέ, συγκρατήσου! οδηγείς τη νεολαία στην κραιπάλη!.. [Καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων]! Αρχηγέ, τρεις συντάξεις τους φάγαμε, θα μας αλείψουν πίσσα και πούπουλα!ΡΕ μαλάκα ΤΣΙΠΡΑ η σύνταξη του ΟΑΕΕ σήμερα είναι 406 ευρώ πάει και το ΕΚΑΣ το εφαγες και αυτό επιδόματα παίρνουν μόνο οι μετανάστες ψευταράκο...Τα ψέματα του ψεύτη δεν τελειώνουν ποτέ. Για τον ψεύτη, όμως, τα ψέματα νωρίς ή αργά τελειώνουν... θα φάει μαύρο αυτή η κώλο κυβέρνηση που θα τρελαθούν όλοι οι συριζανελ.. Τον τενεκέ σου μην τον κλαις εκεί που πάει να σκύψει, κοπάνα τον - κοπάνα τον και κείνος θα βουίξει: με τα νταούλια και με τον ζουρνά, γκόου μπακ ετερόκλητοι όχλοι, γκόου μπακ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζούμε ένα κοινωνικό [διωγμό].Μια εθνοκάθαρση με διαδικασίες μαζικού οικονομικού στραγγαλισμού και κοινωνικής εξόντωσης με αριστερό πρόσημο.. Έχουμε μια παρασιτική εθνική ελίτ, σφιχταγκαλιασμένη με τον ξένο παράγοντα, αποτελούμενη από ολιγάρχες, καναλάρχες, τραπεζίτες, ιεράρχες, ανώτατους δικαστικούς και δωσίλογους πολιτικούς, υπό την επίβλεψη ξένων επιτρόπων και υπαλλήλων των υπερεθνικών αργυραμοιβών...

    Δεν είναι που μόνο κλέβουν τον πλούτο της πατρίδας και του λαού. Δεν τους αρκεί αυτό.

    Με συμμορίτικα [φιρμάνια] πολυνομοσχεδίων, επιβάλουν στο λαό χρέη που εν γνώση τους, αδυνατεί να πληρώσει...Αυτό δεν είναι μόνο μια άθλια ληστεία που με την κάλυψη της εξίσου άθλιας δικαιοσύνης, επιβάλλεται ως νόμος, δεν είναι μόνο η οικονομική αφαίμαξη..Είναι ψυχρά και κυνικά προμελετημένη εθνοκάθαρση.
    Και ο λόγος είναι απλός: Ένας λαός με συνείδηση της εθνικής του ταυτότητας, αποτελεί μόνιμη απειλή, γιατί μπορεί να ξυπνήσει και να διεκδικήσει την πατρίδα του με όρους εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας... Αυτό είναι που [ενοχλεί].

    Πίσω από όλα αυτά υπάρχει η κλασσική γκανγκστερική απειλή, που υποδόρια περνά μέσα στο υποσυνείδητο του λαού και που ήδη εφαρμόζεται: [Την ζωή σου ή την πατρίδα σου]!


    Κι αυτό είναι που δυστυχώς [ζορίζεται] να καταλάβει, το [υγιές] κομμάτι της αριστεράς, ξεκομμένο τελείως από το εαμικό παρελθόν της.

    Εγκλωβισμένη σε αγκυλώσεις ερμηνευτικής ορθότητας, παρά την μαχητικότητα και την παρουσία της στις κοινωνικές διεκδικήσεις, δεν αντιλαμβάνεται τις αρχετυπικού πλέον χαρακτήρα συλλογικές ανάγκες.

    Εδώ αυτήν την ώρα δεν έχουμε τον [συμπολίτη] που την περνά, απλώς στριμωγμένος οικονομικά.

    Εδώ έχουμε τον εαυτό μας και τον [συνάνθρωπο] μας, που χάνει την ζωή του, απλά και μόνο επειδή έχει το θράσος, να είναι κάτοικος με συνείδηση ότι η πατρίδα του ανήκει.

    Εδώ δεν πάμε να λύσουμε το πρόβλημα του μοντέλου και της ιδεολογικής καθαρότητας.

    Εδώ κάνουμε κοινό αγώνα επιβίωσης.

    Εδώ αυτή την ώρα το πρώτιστο χρέος είναι η συνεννόηση και η μετωπική συστράτευση για την διασφάλιση της επιβίωσής μας.

    Και φυσικά δεν αγωνίζεσαι για να συνεννοηθείς με αυτόν που σε καταλαβαίνει, δεν έχει αξία να συνεννοηθείς μόνο με αυτόν που συμφωνείς.

    Το χρέος μας είναι να ρίξουμε τα τείχη της προκατάληψης και της καχυποψίας και να μιλήσουμε στην ίδια [γλώσσα] για την κοινή απειλή που σκοτώνει τον λαό και την πατρίδα.

    Να μιλήσουμε τη γλώσσα του απλού λαού!

    Και αυτό είναι χρέος δικό μας κι όχι του [άλλο].

    Η κλεψύδρα αδειάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση