GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο επίτιμος Πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο

Ο ΙταλόςΤζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα γίνει 93 ετών στις 29 Ιουνίου, υποβλήθηκε σε επείγουσα εγχείρ...

Ο ΙταλόςΤζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα γίνει 93 ετών στις 29 Ιουνίου, υποβλήθηκε σε επείγουσα εγχείρηση στην καρδιά και η κατάστασή του είναι σταθερή, ανακοίνωσαν σήμερα οι γιατροί.

«Η εγχείρηση ήταν απολύτως επιτυχής, ήταν μία περίπλοκη επέμβαση. Αποκαταστάθηκαν πλήρως οι λειτουργίες της καρδιάς και τώρα περιμένουμε», δήλωσε ο καθηγητής Φραντσέσκο Μουζουμέτσι, επικεφαλής της καρδιολογικής χειρουργικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Σαν Καμίλο της Ρώμης. Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο υπέστη ρήξη αορτής.

Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο υπήρξε επί σειρά ετών ο εγγυητής της σταθερότητας της Ιταλίας σε μία ταραγμένη περίοδο της πολιτικής της ζωής και παραιτήθηκε τον Ιανουάριο 2015 έπειτα από την εκλογή του για δεύτερη προεδρική θητεία, γεγονός πρωτοφανές στη ιταλική πολιτική ιστορία.

Από την παραίτηση του Ρομάνο Πρόντι το 2008, έπειτα από μόνο δύο χρόνια στην πρωθυπουργία, μέχρι την έλευση του Ματέο Ρέντσι τον Φεβρουάριο 2014, και αφού είχαν μεσολαβήσει οι παραιτήσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Ενρίκο Λέτα, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο διαχειρίστηκε μία εξαιρετικά ταραγμένη περίοδο της ιταλικής πολιτικής ζωής.

Εξελέγη το 2006 και υπολόγιζε να αποσυρθεί με την ολοκλήρωση της πρώτης επταετούς προεδρικής του θητείας την άνοιξη του 2013, μετά τις βουλευτικές εκλογές. Ομως, τα αποτελέσματα των εκλογών και η ανικανότητα των μεγάλων πολιτικών κομμάτων να συμφωνήσουν για τον διάδοχό του τον ανάγκασαν να παραμείνει.

Ομως, ήδη στην ομιλία του για την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου της Ιταλίας για δεύτερη θητεία, υπήρξε εξαιρετικά σκληρός απέναντι στους πολιτικούς αξιωματούχους της χώρας του, τους οποίους κατηγόρησε ότι κωφεύουν μπροστά στις απαιτήσεις της χώρας. Τότε ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να παραμείνει επτά επιπλέον χρόνια στην προεδρία.

Αναγνωρισμένος για τη μετριοπάθειά του, τη σωφροσύνη και την υπευθυνότητα απέναντι στο Κράτος, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1925 στη Νάπολη, εντάχθηκε από τα 17 του χρόνια σε κομμουνιστική αντιστασιακή ομάδα, πριν γίνει μέλος του Κουμμουνιστικού Κόμματος το 1945 και εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής το 1953.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση