GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνέδριο ΣΕΒ: Προτάσεις για μια νέα φορολογική πολιτική με αναπτυξιακό πρόσημο - ΒΙΝΤΕΟ

Του Δημήτρη Χριστούλια Μια νέα φορολογική πολιτική με αναπτυξιακό πρόσημο ήταν το θέμα που συζήτησαν στο συνέδριο του ΣΕΒ οι: Natan Aron...

Του Δημήτρη Χριστούλια
Μια νέα φορολογική πολιτική με αναπτυξιακό πρόσημο ήταν το θέμα που συζήτησαν στο συνέδριο του ΣΕΒ οι: Natan Aronshtam, Eυτύχιος Βασιλάκης, Νίκος Βέττας, Χάρης Θεοχάρης και Δημήτρης Λιάκος, με συντονιστή τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Natan Aronshtam, Global Managing Director της Delotte, ο οποίος τόνισε ότι όλες οι κυβερνήσεις δίνουν κίνητρα και δουλεύουν με τις επιχειρήσεις. Δεν υπάρχουν πανάκεια στα κίνητρα, οι επενδύσεις πρέπει να είναι στοχευμένες και αποδοτικές, ανέφερε.
Από την πλευρά του ο Νίκος Βέττας, γενικός διευθυντής ΙΟΒΕ, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο που να εγγυάται έσοδα και ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ ο Χάρης Θεοχάρης, ανεξάρτητος βουλευτής, δήλωσε ότι για να πετύχουμε ανάπτυξη θα πρέπει να μην αλλάζουν συνεχώς οι ασφαλιστικές συνθήκες.
Ο Ευτύχιος Βασιλάκης, αντιπρόεδρος της Aegean Airlines, ανέφερε ότι για να υπάρχουν επενδύσεις χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό, τονίζοντας ωστόσο ότι στη χώρα μας έχουμε υψηλή φορολογική βάση για την εργασία.
O Δημήτρης Λιάκος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, τόνισε ότι ο αναπτυξιακός νόμος έχει αποδώσει αλλά δεν αρκεί. Πρόσθεσε, δε, ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός οδήγησε το 2009 τη χώρα στα μνημόνια. Ανέφερε ακόμη, πως η διατήρηση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων θα αποτελέσει διαβατήριο για τις αγορές.
Ο υφυπουργός επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα σε ό,τι αφορά την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος.
Δείτε τη συζήτηση που συντόνισε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο συνέδριο του ΣΕΒ με θέμα «Μια νέα φορολογική πολιτική με αναπτυξιακό πρόσημο» και στην οποία μετείχαν οι Natan Aronshtam, Eυτύχιος Βασιλάκης, Νίκος Βέττας, Χάρης Θεοχάρης και ο Δημήτρης Λιάκος.
Μητσοτάκης: Πολιτική προτεραιότητα η άμεση προσέλκυση επενδύσεων 100 δισ.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο, τόνισε ότι πρώτη πολιτική προτεραιότητα είναι η προσέλκυση επενδύσεων 100 δισ. ευρώ, στα αμέσως επόμενα χρόνια.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία δεν συνδέει τις επενδύσεις με τα θετικά οφέλη για την κοινωνία που σημαίνει όμως, όπως υπογράμμισε, περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας γι΄αυτό - συνέχισε ο ίδιος - είναι επιβεβλημένοι οι υψηλοί ρυθμοί υλοποίησης ενός συνεκτικού σχεδίου επενδύσεων.
ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


Πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση