GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Δημήτρης Μαλισσόβας ανεβάζει το μιούζικαλ Cats και μιλά στο enikos.gr για το νέο “στοίχημά” του

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Ο πολυσχιδής Δημήτρης Μαλισσόβας που φέτος πέτυχε...double score με το ανέβασμα των μιούζικαλ...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ
Ο πολυσχιδής Δημήτρης Μαλισσόβας που φέτος πέτυχε...double score με το ανέβασμα των μιούζικαλ Hear και Grease, ετοιμάζει πυρετωδώς το άλλο θρυλικό μιούζικαλ,το Cats που θα δούμε στον Ελληνικό Κόσμο.Σε μια μικρή ανάπαυλα των προβών,ο καίριος σκηνοθέτης μας μίλησε για όλα...

-Ήταν στα όνειρα σου ένα ανέβασμα όπως αυτό του θρυλικού Cats;
-Στα τρελά μου όνειρα. Η μάλλον, δεν πλησίαζε καν τα όνειρα μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάσει η στιγμή να σκηνοθετήσω το Cats. Και με αυτούς τους τόσο λαμπρούς συνεργάτες. Ο δρόμος άνοιξε μετά την επιτυχία της Evita. Κάτι είδαν οι εκπρόσωποι του Andrew Loyd Webber και έδωσαν την άδεια να ανέβει στην Ελλάδα, για πρώτη φορά με Ελληνικό στίχο. Το εγχείρημα δύσκολο. Πρώτα έπρεπε να εγκριθεί η μετάφραση από το ίδρυμα του T. S. Elliot. Χάρη όμως στην θαυμάσια δουλειά του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, περάσαμε κι αυτό το βήμα. Το team συμπληρώθηκε με τον Αλέξιο Πρίφτη στην μουσική διδασκαλία και την διεύθυνση ορχήστρας. Το στοίχημα ήταν στην χορογραφία. Δημιουργήσαμε ένα παζλ με 6 διαφορετικούς στο είδος τους χορογράφους, με την επιμέλεια του Θοδωρή Πανά. Το αποτέλεσμα, νομίζω, μας δικαίωσε.

Ζαμάνης στα σκηνικά, Κολποδίνος στα κοστούμια, Μαρκετάκης στο απαιτητικό μακιγιάζ και Τρύφωνας στις περούκες. Είναι μεγάλη η χαρά να βιώνεις τα όνειρα σου με τέτοιους συνοδοιπόρους.
-Με Σονια Θεοδωριδου κ Κώστα Αρζόγλου στο θίασο αλλά κ με μια αγκαλιά νέων παιδιών που αναδεικνύεις με τις δουλειές σου! Μίλησε μου για τους πρώτους κ τους δεύτερους!
-Η Σόνια Θεοδωρίδου υποδύεται την Grizabella. Την παρηκμασμένη γάτα που ερμηνεύει το πασίγνωστο Memory. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να τη βλέπω στη σκηνή. Αθώα και έμπειρη ταυτόχρονα. Κέρδισε τον θίασο απο την πρώτη νότα. Ο Κώστας Αρζόγλου είναι ο Gus. Ο γέρος γάτος του θεάτρου. Απο τις πιο συγκινητικές στιγμές του έργου. Ο Κώστας φέρει όλη αυτη την ανάμνηση και την γοητεία του Ελεύθερου θεάτρου, που δύσκολα θα μπορούσα να φανταστώ άλλον σε αυτόν τον ρόλο. Είμαι πολύ περήφανος, επίσης, για το κάστ των νέων παιδιών. Εδω πρέπει να πω, οτι είναι όλοι πρωταγωνιστές. Και είναι μια γερή ομάδα, απο τους καλύτερους που έχουμε για το μουσικό θέατρο. Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν με εξαιρετική άνεση και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν απο τους ξένους συναδέλφους τους. Αντίθετα, η ομαδικότητα και η ψυχή που έχουν δώσει σε αυτή τη δουλειά, ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλότερα απο ότι περιμέναμε.
-Το ότι ενώ τρέχεις μαραθώνιο σε... χτυπούν κάποιοι που σκηνοθέτησες σε μια σεζόν 3 μιούζικαλ σε χαλάει;
-Hair, Grease και Cats. Η αλήθεια είναι, πως ήταν λίγο τολμηρό. Άρα, έχουν κι αυτοί τα δίκια τους. Βέβαια, τολμηρό ήταν περισσότερο για την people entertainment group που έκανε την παραγωγή και λιγότερο για μένα. Το μόνο εμβόλιμο ήταν το Grease, που ήταν ένα παιδικό όνειρο και δεν στάθηκα δυνατός να το αρνηθώ. Τα άλλα δυο προετοιμάζονταν για πάνω απο ένα χρόνο. Κυρίως μουσικά, με τους μαέστρους μου. Τον Ανδρέα Κουρέτα και τον Αλέξιο Πρίφτη. Βασικούς και εξαίρετους συνεργάτες.
-Τι άλλο μαγειρεύεις;;;;;;
-Το επόμενο βήμα προγραμματίζεται για την επόμενη σεζόν. Είναι το Tell me on a Sunday και πάλι του Andrew Loyd Webber. Είναι ένας μουσικός μονόλογος που θα παιχτεί σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, καθώς και στην Ελλάδα. Πάλι με Ευαγγελάτο και Πρίφτη και την αγαπημένη μου Νάντια Μπουλέ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση