GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eurostat: Βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς στην Ελλάδα

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι εισοδηματικές ανισότητες στην Ελλάδα το 2016, καθώς το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού είχε ...

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι εισοδηματικές ανισότητες στην Ελλάδα το 2016, καθώς το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού είχε 6,6 φορές μεγαλύτερο εισόδημα σε σχέση με το φτωχότερο 20%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat . Το αντίστοιχο ποσοστό για την ΕΕ ανήλθε στο 5,2%.

Η εισοδηματική ανισότητα στη χώρα μας είναι από τις μεγαλύτερες στην ΕΕ και κινείται στην πρώτη πεντάδα των χωρών με τους υψηλότερους σχετικούς δείκτες. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Βουλγαρία με 8,2% και ακολουθούν η Λιθουανία (7,1%), η Ρουμανία (7,0%) και η Ισπανία με την Ελλάδα (6,6% και οι δύο).

Αντίθετα, τη χαμηλότερη εισοδηματική ανισότητα είχαν η Τσεχία (3,5%) και η Σλοβενία, η Σλοβακία και η Φινλανδια (3,6% και οι τρεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση