GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αεροπορικές επιθέσεις του Ιράκ σε στόχους του ISIS στη Συρία

Το Ιράκ εξαπέλυσε σήμερα αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, μία εβδομάδα αφότου ο πρωθυπ...

Το Ιράκ εξαπέλυσε σήμερα αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, μία εβδομάδα αφότου ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι δήλωσε πως η χώρα του θα αμυνθεί σε στρατιωτικές απειλές που προέρχονται από τη μεθόριο.

Ιρακινά μαχητικά F-16 πέρασαν στη Συρία για να πραγματοποιήσουν τα πλήγματα έπειτα από συντονισμό με την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, δήλωσε Ιρακινός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

«Τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον των συμμοριών του Νταές στο συριακό έδαφος πραγματοποιήθηκαν λόγω των κινδύνων που θέτουν οι εν λόγω συμμορίες στο ιρακινό έδαφος και είναι απόδειξη των βελτιωμένων ικανοτήτων των ενόπλων δυνάμεών μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιρακινού στρατού.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Αμπάντι δήλωσε πως το Ιράκ θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα, αν απειλήσουν την ασφάλεια του Ιράκ», αναφερόμενος στους τζιχαντιστές μαχητές οι οποίοι μόλις πριν από τρία χρόνια είχαν καταλάβει το ένα τρίτο του ιρακινού εδάφους.

Ο πρωθυπουργός κήρυξε τον Δεκέμβριο την τελική νίκη απέναντι στη σκληροπυρηνική οργάνωση η οποία όμως εξακολουθεί να συνιστά απειλή από θυλάκους στη μεθόριο με τη Συρία και εξακολουθεί να πραγματοποιεί ενέδρες, δολοφονίες και βομβαρδισμούς στο Ιράκ.

Το Ιράκ έχει επί του παρόντος καλές σχέσεις με το Ιράν και τη Ρωσία, κύριους συμμάχους του Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας που μαίνεται από το 2011, ενώ υποστηρίζεται σθεναρά από τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση