GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πτώση Mirage 2000: Ανθρώπινο λάθος ή κάτι πιό σημαντικό;

του Μιχάλη Χαιρετάκη Λυπάμαι πραγματικά για όσα συμβαίνουν στη χώρα μου. Κάθε μερα όλο και περισσότερο. Δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω. ...


Λυπάμαι πραγματικά για όσα συμβαίνουν στη χώρα μου. Κάθε μερα όλο και περισσότερο. Δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω.

Απο το οτι για ένα σημαντικό θλιβερό γεγονός, η επίσημη ενημέρωση εγινε απο ενα λογαριασμό που πριν κάποιους μήνες φιλοξένησε γραβάτες με πέη;

Απο το γεγονός οτι όπως διαβάσαμε η πολιτεία, αν δεν γίνει κάποια εξαίρεση, ξεπληρώνει το χρέος της προς τον ήρωα νεκρό πιλότο με μια σύνταξη φιλοδώρημα των 400 ευρώ σύμφωνα με τους μνημονιακούς νόμους;

Απο το ότι στα social media ορισμένοι "αριστεροί" βγάζουν τις ακαθαρσίες του εγκεφάλου τους στη φόρα χλευάζοντας τον νεκρό ξεπερνώντας ακόμα και το εμετικό τουιτ του Πιτσιρίκου για τους νεκρούς της Marfin;

Θα τα προσπεράσω όμως όλα αυτά γιατί είναι η σημερινή μας καθημερινότητα, είναι το πρόσωπο του τέρατος, που σταμάτησε να τρομάζει πολλούς απο μας γιατί το αποδεχθήκαμε. Και όπως είχε γράψει ο Μάνος Χατζιδάκις:

"Ή υποταγή ή ό εθισμός σε μια τέτοια συνύπαρξη, ή συνδιαλλαγή, δεν προκαλεί τον κίνδυνο της αφομοίωσης ή της λήθης, του πώς πρέπει, του πώς οφείλουμε να σκεφτόμαστε, να πράττουμε καί να μιλάμε; Αναμφισβήτητα αρχίσαμε να τό ανεχόμαστε. Καί ή ανοχή, πολλαπλασιάζει τα ζώα στη δημόσια ζωή, τα ισχυροποιεί καί τα βοήθα να συνθέσουν με ακρίβεια τη μορφή του τέρατος, πού προΐσταται, ελέγχει καί μας κυβερνά."

Εγώ πάλι, δεν κατάφερα ποτέ να μπολιάσω τον εαυτό μου με την αναισθησία και την απάθεια, ακόμα και τώρα που είμαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και θα γράψω τις σκέψεις μου εδώ, όπως πάντα βασισμένες πάνω σε στοιχεία και όχι σε σαχλαμάρες που διαβάζω εδώ και εκεί και άρχισαν να κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο.

Αρχισαν να κυκλοφορούν την είδηση (όπως και για το δυστύχημα στο Αδενδρο έριξαν τις ευθύνες στους νεκρούς ) οτι ήταν σφάλμα του πιλότου, που έπαθε παραίσθηση, vertigo και καρφώθηκε στη θάλασσα.

Απαξιώνουν το νεκρό, για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες, εμφανίζοντας ενα παραμυθάκι, μια αστεία ιστορία, οτι σε ενα σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος, ο έμπειρος πιλότος, έκανε πτήση όψεως περνώντας μέσα απο νεφωση (!!!) χωρίς να ελέγχει τα όργανα του αεροσκάφους, αγνόησε τις προειδοποιήσεις και καρφώθηκε στη θάλασσα.

Μην ξεχνάτε, το ίδιο παραμύθι το παρουσίασαν και στα Ιμια πρίν απο 22 χρόνια και τότε μιλούσαν για vertigo και παραισθήσεις, το ίδιο και στο δυστύχημα του ελικοπτέρου στην Κίναρο.

Θα θυμίσω οτι στα δυστυχήματα των αεροσκάφων αυτών τα πορίσματα δε βγαίνουν απο τη φαντασία και τις υποθέσεις καφενείου, κάποιων που βαφτίζονται "ειδικοί" αλλά απο το μαύρο κουτί του αεροσκάφους. Και αν κάποιοι λενε τώρα οτι μπορεί και να μη βρεθεί ποτέ, θα απαντήσω με αυτό εδώ http://archive.is/UDFSR που λέει οτι τα αεροσκάφη Mirage 2000 είναι εφοδιασμένα εδώ και χρόνια με ειδική συσκευή εντοπισμού για το μαύρο κουτί που λειτουργεί ακόμα και σε βάθος 5000 μέτρων και θερμοκρασίες -5 έως 80 βαθμούς Κελσίου.

Τι θα μας πουν; Δικαιολογίες της πλάκας, οτι τελείωσε η μπαταρία σαν αυτή με την κάμερα του ελικοπτέρου της Αστυνομίας και δεν λειτουργεί;

Απο το μαύρο κουτί θα φανεί καθαρά, τι συνέβη ,όχι απο τις θεωρίες και τα σενάρια του κάθε πικραμένου.

Ανθρώπινο λάθος, μηχανική βλάβη ή κατάρριψη, 3 πιθανότητες υπάρχουν και δεν καταλαβαίνω τη σπουδή ορισμένων να μας κάνουν να πιστέψουμε αυτή που είναι η πιο αδύναμη.

Μην ξεχνάμε οτι τα τουρκικά αεροσκάφη είναι οπλισμένα και μπορούν να φέρουν πυραύλους αέρος-αέρος τόσο AIM-9 Sidewinder όσο και AIM-120C-7s. Και στις δύο περιπτώσεις οι πύραυλοι αυτοί δεν απαιτούν λοκάρισμα του στόχου με ραντάρ, οπότε ο τελευταίος δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που πλησιάζει ωστε να προλάβει να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο καθισμα.

Προφανώς και δεν θα αναλάμβαναν την ευθύνη οι Τούρκοι ακόμα και στην περίπτωση που "κατά λάθος" έγινε το ατύχημα που περιέγραφε πριν λίγες ημέρες ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα. Να έλεγαν δηλαδή οτι κατέρριψαν αεροσκάφος συμμαχικής Νατοϊκής χώρας έχοντας μόνο να χάσουν και όχι να κερδίσουν κάτι απο αυτή την παραδοχή;

Η μηχανική βλάβη πάλι είναι μια αρκετά πιθανή εκδοχή αν διαβάσουμε για την προβληματική συντήρηση των Mirage όπως προκύπτει από δημοσιεύματα http://archive.is/2LbLu http://archive.is/okAsB αποτέλεσμα των μνημονιακών περικοπών και των πρόσθετων εξόδων για την σίτιση/στέγαση των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών.

Η πιο αδύναμη πιθανότητα απο τις 3, είναι το ανθρώπινο λάθος, λόγω κόπωσης και πτήσης όψεως για άγνωστο λόγο.Εκτος εάν... η πτήση όψεως έγινε εξ ανάγκης λόγω μη λειτουργίας των οργάνων. (Βλάβη, ηλεκτρονικές παρεμβολές)

Να θυμίσω επίσης οτι σε κάποια σοβαρή χώρα που δεν ανακοινώνεται ο θάνατος ήρωα πιλότου απο τα social media , όπως είναι η Taiwan σε ανάλογη περίπτωση πριν λίγους μήνες , καθηλώθηκαν όλα τα Mirage για κάποιες μέρες μέχρι να γίνουν οι απαιτούμενες έρευνες για τις συνθήκες πτώσης του αεροσκάφους.
http://archive.is/YkZ2H

Και κάτι τελευταίο κλείνοντας το άρθρο. Το πόρισμα για την πτώση του ελικοπτέρου στην Κίναρο, http://archive.is/m39eZ και http://archive.is/1sY4Mχαρακτηρίστηκε πριν 2 χρόνια "Άκρως Απόρρητο" ενώ κυκλοφορούσε πριν κάν ξεκινήσει η έρευνα, η γνωστή εκδοχή του ανθρώπινου λάθους και του vertigo

1 σχόλιο

  1. Σκοτώθηκε ένας νέος άνθρωπος μετά την πτώση του πολεμικού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαινε.Ξεχείλισε και πάλι από εθνικισμό η Ελλαδίτσα μας. Πυρρά προς τους Υπευθύνους, Πολιτικής πάντα προελεύσεως οι ευθύνες. Σημαίες πλατάγισαν τις οθόνες προς ένδειξη συμπόνοιας. Επικήδειοι και Ύμνοι ανασύρθηκαν απ’ τα συρτάρια.

    Κι ένας άλλος νέος διώκεται επειδή κατά τη στρατιωτική του Θητεία αποφάσισε ΝΑ ΠΕΙ το καθήκον των στρατιωτών είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και όχι να συμμετέχουν στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και τη ΕΕ για την κερδοφορία των επιχειρηματικών Ομίλων... Σύσσωμος ο Κόσμος να επιδαψιλεύει τιμές μέχρι το χώμα στην τόλμη, η οποία σαφώς κρίνεται αδιαμφισβήτητη...


    Οι νέοι θεσμοί κοινωνικοποίησης είναι αυτοί που θα ευρωστήνουν την αστική νοοτροπία.

    Ωσαύτως αν ο εργαζόμενος στον Ιδιωτικό Τομέα συνιστά ένα υποχείριο του καπιταλιστικού σκλαβοπάζαρου, ο εργαζόμενος στον Δημόσιο Τομέα αποτελεί αδιαμφισβήτητα τη ραχοκοκαλιά της υδροκέφαλης γραφειοκρατίας.Μπροστά σε αυτό το καταιγιστικό φαινόμενο κυριαρχίας οι λαοί ακουμπούν την πλάτη στον τοίχο χωρίς να μπορούν να βγάλουν καν τα νύχια τους είς ένδειξη απειλής και οι Ιδεολογίες βγαίνουν απ’ τα συρτάρια, κάπως καταψυγμένες θα τολμούσα να πω, με σκοπό να επαναξιολογήσουν τη θέση τους και να διεκδικήσουν πιόνια στην πολιτική-κυβερνητική σκακιέρα του μέλλοντος μη επιτυγχάνοντας ωστόσο παρά τον περαιτέρω κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού.

    Οι Τεχνοκράτες φορούν τις γραβάτες τους και με περισσή ειδημοσύνη εκφωνούν αριθμούς που θα εγγυώνται χρηματική αποδοτικότητα, αποσπασμένη ωστόσο απ’ το γενικό πλαίσιο.

    Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ακολουθούν τακτικές τρομολαγνείας με σκοπό τη διαφύλαξη των παράνομων Νόμων-την υπαγωγή της φύσης στην υπηρεσία του κέρδους.

    Λαός…Ο όρος [λαός] είναι μία ομογενοποίηση των κατ’ επίφαση συγγενών.

    Αν θέσουμε υπό το πρίσμα τις τεράστιες αυτές μάζες θα διαπιστώσουμε αντινομικές συνευρέσεις ετερόκλητων στοιχείων. Μέσα στο μαγγανοπήγαδο του [λαού] βρίσκονται οι βολεμένοι και οι μη βολεμένοι - οι μηδενιστές και οι θρησκόληπτοι - οι ευαίσθητοι και οι μισάνθρωποι - οι ευυπόληπτοι και οι παραβατικοί. Όταν ο ένας προσπαθήσει να προσελκύσει προς το μέρος του τον άλλον, αμφότεροι θα ομιλούν για φασίζουσα συμπεριφορά. Πρόκειται για ένα μωσαϊκό με ψηφίδες πολύεδρες, που όμως συμφωνούν σ’ ένα κομβικά παράδοξο στοιχείο: συναινούν στη διασπάθιση της εργατικής τους δύναμης προς όφελος του καπιταλιστικού τρόπου εφαρμογής διευθέτησης των Νόμων...

    Ο νομοταγής πολίτης συνιστά ακρογωνιαίο λίθο όλων των δεινών. Και είτε μπορούμε να καταβαραθρώσουμε το σαθρό οικοδόμημα αυτών των οδοφραγμάτων σ, επειδή οι άνθρωποι δεν ενώνονται ούτε χωρίζονται από οριογραμμές, είτε συνεχίζουμε να συναινούμε στον αφανισμό. Αλλά τότε να σκεφτούμε σοβαρά πως τα δάκρυά μας είναι κροκοδείλια για τα τόσα θύματα σε καθημερινή βάση.

    Πανηγυρικές φιέστες εθνικής υπερηφάνειας

    Γκετοποίηση σε άσυλα

    Κατάδειξη διαφορών ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο

    Μεταρρυθμιστικές τακτικές οπισθοδρόμησης

    Όλα είναι στον ίδιο ρου, χωρίς ξημέρωμα.

    δηλαδή .Ένα Κράτος αρχίζει να αυτοαποκαλείται πατρίδα, όταν ετοιμάζεται να διαπράξει φόνους;;;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση